Mainos

Tangokansa kokoontuu Seinäjoelle

Suomalaisen tangokansan kesän kohokohta on jälleen käsillä, kun Tangomarkkinat alkavat keskiviikkona.

Tämän vuoden Tangomarkkinoilla aiempien vuosien kuninkaallisia on nostettu entistä näkyvämpään osaan, myös tanssin merkitys on aiempaa suurempi. Kulttuurillisesti juhlien painoarvoa korostetaan erilaisilla tangoseminaareilla, kotimaista ja kansainvälistä tangoperinnettä esittelevillä konserteilla sekä uudella Valkokangas tanssii ja soi -tanssimusikaalilla.

Tangomarkkinoiden kohokohtana on tänäkin vuonna laulukilpailu, jossa kilpaillaan tangokuningattaren ja -kuninkaan titteleistä.

Perjantai-illan finaalikarsinnan naisten sarjassa laulavat Jenna Bågeberg Kontiolahdelta, Mervi Koponen Tampereelta, Terhi Lehtoniemi Oulusta, Hanna Talikainen Tampereelta ja Elina Vettenranta Kämmenniemeltä. Miesten sarjan finaalikarsinnassa kisaavat Jarno Grönholm Tuusulasta, Jarno Itkonen Kuopiosta, Mikael Konttinen Espoosta, Marko Lämsä Tampereelta sekä Pekka Mikkola Sotkamosta.

Perjantai-illan karsinnassa finaaliin valitaan kolme parasta mies- ja naislaulajaa. Uudet tangokuninkaalliset kruunataan lauantai-iltana Seinäjoki Areenassa.

Vaikka juhlien ohjelman pääpaino on tangossa ja iskelmämusiikissa, muistetaan myös nuoremman väen musiikkimaku. Markkinoiden aikana Seinäjoen keskustaan pystytetyssä bilepuistossa esiintyvät muun muassa Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Kilpi, Egotrippi, Dingo, Martti Servo & Napander, Sleepy Sleepers ja Matti Nykänen.

Ennakkotiedoista poiketen Lordi ei esiinny Tangomarkkinoilla. Juhlille suunniteltu esiintyminen on jouduttu peruuttamaan hirviöbändin ulkomaan esiintymisten vuoksi.

Seinäjoen Tangomarkkinat alkavat keskiviikkona ja päättyvät sunnuntaina. Juhlien eri tapahtumiin odotetaan tänäkin vuonna reilua sataatuhatta kävijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.