Taneli Mustonen lähetti pari vuotta sitten elokuvansa käsikirjoituksen maailmalle – mukaan päätyi yllättäen liuta Hollywood-näyttelijöitä: "Ei osattu edes kuvitella"

The Twin -kauhuelokuvan ohjaaja Taneli Mustonen paljastaa, mikä hänen itsensä mielestä on pelottavaa 0:55
The Twin -kauhuelokuvan ohjaaja Taneli Mustonen paljastaa, mikä hänen itsensä mielestä on pelottavaa

Taneli Mustonen myöntää olleensa itsekin yllättynyt siitä, kuinka isoksi projektiksi hänen uusi kauhuelokuvansa The Twin – Paha kaksonen kasvoi.

Ohjaaja Taneli Mustosen uusi kauhuelokuva The Twin – Paha kaksonen tekee suomalaista elokuvahistoriaa. 6. huhtikuuta Suomen ensi-iltansa saanut elokuva nähdään elokuvateattereissa yli 30 eri maassa. Näin ollen The Twin on Suomen elokuvahistorian kolmanneksi laajimmalle levitetty suomalaiselokuva. Kärkisijoja laajan levityksen suhteen pitävät yhä Aki Kaurismäen elokuvat Toivon tuolla puolen sekä Le Havre.

Elokuva sijoittuu Suomeen, mutta sen kielenä on englanti. Rooleissa nähdään kansainvälisiä näyttelijätähtiä, kuten A Discovery of Witches -sarjasta tunnetut Teresa Palmer ja Steven Cree ja Eastenders-sarjasta tuttu Barbara Marten. Mustonen kertoi Uutisaamun haastattelussa, ettei elokuvan tuotanto osannut alun perin lainkaan odottaa saavansa rooleihin tämän luokan näyttelijöitä. 

– Ei oikein tällaisia nimiä, niinkuin Teresa, ei me osattu edes kuvitella. Ajateltiin, että hankitaan ne mitä voidaan näillä meidän rahoilla saada tai ylipäätään saada jotkut näyttelemään. 

Mustonen kertoo, että kun elokuvan käsikirjoitus valmistui muutama vuosi sitten, lähti se kiertoon tuotannon jäsenten agenttien kautta maailmalle, myös Los Angelesiin. Käsikirjoitus päätyi lopulta myös sellaisten agenttien pöydille, joilla on edustuksessaan isompia tähtiä. 

– Meillä kävi munkki, 2020 syksyllä tuli yhtäkkiä soitto, että Teresa haluaa meidän kanssa jutella ja me mietittiin Aleksin (Hyvärinen, elokuvan tuottaja) kanssa, että tämä on tosi jännittävää ja ehkä kyseessä on tällainen alustava soitto. 

Tilanne olikin toinen, sillä Palmer soitti kaksikolle kertoakseen, että oli lukenut elokuvan käsikirjoituksen ja ilmoitti haluavansa siihen ehdottomasti mukaan. Palmer kertoi myös kaksikolle missä välissä hän pystyisi itse osallistumaan elokuvan tuotantoon muiden näyttelijätöidensä välissä. 

– Oltiin tietenkin, että yes sir, kyllä onnistuu. Ja nyt ollaan tässä. 

Yllä olevalla videolla itsekin kauhulle herkkä Taneli Mustonen kertoo, mikä hänen mielestään on pelottavaa. Haastattelun kokonaisuudessaan näet alla olevalta videolta. 

Suomeen sijoittuva The Twin -kauhuelokuva teattereihin kymmenissä maissa 10:07

Lue myös:

    Uusimmat