Tänään voit tavata pääministeri Rinteen tämän työhuoneella ja kulauttaa ilmaiset kahvit Kauppatorilla

Suomen satavuotiasta hallitusmuotoa juhlitaan tänään avoimin ovin Valtioneuvoston linnassa ja Säätytalossa. Ovet ovat avoinna kello 10–15. Samaan aikaan Kauppatorilla tarjotaan torikahvit.

Myös pääministeri Antti Rinne (sd.) osallistuu avoimien ovien päivään ja on yleisön tavattavissa työpaikallaan Valtioneuvoston linnassa osan päivästä.

Kauppatorilla voi kahvia hörppiessä kuunnella musiikkia sekä Hallitusmuoto 100 -aiheisia keskusteluja. Aamupäivällä keskusteluissa ovat mukana muun muassa presidentti Tarja Halonen, korkeimman oikeuden presidentti Tatu Leppänen, pääministeri Rinne, opetusministeri Li Andersson (vas.) sekä sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.).

Valtioneuvoston linnan tutustumiskierroksen reitillä yleisö näkee muun muassa linnan portaikon, jonka toisen kerroksen tasanteella Eugen Schauman ampui kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin vuonna 1904. Lisäksi tutustutaan valtioneuvoston istuntosaliin ja tasavallan presidentin esittelysaliin.

Viimeksi sekä Valtioneuvoston linna ja Säätytalo olivat samanaikaisesti avoinna yleisölle Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017.

Lue myös:

    Uusimmat