Tänään vietetään kansainvälistä epäonnistumisen päivää: Näin julkkikset ovat mokanneet

Tänään vietetään kansainvälistä epäonnistumisen päivää. Julkisuudesta tutut henkilöt paljastavat, kuinka he ovat mokanneet.

Kansainvälistä epäonnistumisen päivää vietetään 13. lokakuuta. Tähdet paljastavat omat epäonnistumisen pelkonsa.

Kun maailmanmatkaaja Riku Rantala kuvasi ensimmäisiä jaksoja palkittua Madventures-sarjaa, hän totesi itselleen olevan niin huono, että halusi heittää hanskat tiskiin.

– Musta tuntui silloin, etten osaa hommaa ollenkaan. Myöhemmin on kuitenkin selvinnyt, että sehän meni ihan hyvin, ohjelmansa oikeudet sittemmin lähes 200 maahan myynyt Rantala kertoo.

Muusikko Henri Vähäkainu sen sijaan muistaa, kuinka epäonnistumisen pelko vaikutti elämään jo koulussa.

– Jos et ollut ihan varma vastauksesta, et uskaltanut edes yrittää. llmapiiri oli, että muut oppilaat nauroivat, jos teki jotain väärin. Tämä heijastuu myös esimerkiksi yrittäjyyteen. Pelko on iso, jos ympärillä olevat ihmiset sanovat, että sä et kuitenkaan onnistu, Vähäkainu muistuttaa.

Viihdepersoona Wallu Valpio myöntää avoimesti, että hänen elämänsä on ollut sarja epäonnistumisia.

– Mutta epäonnistuminen on hyvä asia. Kun joka kerta jää aina vähän huono mieli, niin aina parantaa sitä seuraavaa suoritusta. Ei niin, että olisi hirveät paineet olla ylihyvä, mutta aina täytyy jäädä sellainen olo, että olisihan tuon voinut tehdä vähän paremmin. Mulla on vähän sellainen sanonta, että jos ei ole koskaan kipeä, niin ei tiedä miltä tuntuu olla terve, Valpio sanoo.

Epäonnistuminen on sankaruutta

Tänään, 13. lokakuuta vietettävä Kansainvälinen epäonnistumisen päivä kannustaa muitakin mokaamaan rohkeasti. Epäonnistumisen päivä on Aalto Entrepreneurship Societyn, Boardman Tulenkantajien ja lukuisten suomalaisten yrittäjyysyhteisöjen kanssa toteutettu hanke. Järjestäjätahot muistuttavat, että Suomi tarvitsee asenteen ja ilmapiirin, joka tukee kansakuntamme riskinottajia.

– Tavoitteenamme on herättää keskustelua epäonnistumisista ja niiden merkityksestä uusien menestystarinoiden synnylle, kertoo Boardman Tulenkantajat -ryhmän Petri Vilén.

Tehtävää on vielä paljon, sillä suomalaiseen kulttuuriin on iskostettu riskien karttaminen epäonnistumisen pelossa. Ilman riskejä mitään uutta, kuten uusia työpaikkoja ei kuitenkaan synny,

Kansainvälisen epäonnistumisen päivän järjestäjät kannustavat kaikkia suomalaisia osallistumaan päivän viettoon ja epäonnistumisen kulttuurin luomiseen.

– Tavoitteenamme on innostaa mahdollisimman monet etujärjestöt, yritykset ja ihmiset mukaan yhteisellä asialla. Toivomme, että työpaikoilla järjestetään epäonnistumisen kahvihetkiä ja kouluissa rohkaistaan kaikkia oppilaita epäonnistumaan hyvässä hengessä, kertoo Vilén sanoo.

Lue myös:

Teksti: MTV3/Helmi/epaonnistumisenpaiva.fi

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja