Elinan, 23, koira voi ottaa päiväunet omistajan ollessa ostoksilla – idean Suomeen tuonut kauppias: "Tämä on sellainen välittämiskysymys"

0:17

Ilmastoidut ja lukolliset koirakaapit keräävät kiitosta turkulaisilta koiranomistajilta.

Turussa asuvan Elina Voutilaisen, 23, kauppareissut ovat helpottuneet tänä vuonna. Kaupassa käyminen onnistuu Nette-koiran, 9, kanssa, ja kiitos siitä kuuluu koirakaapeille Turun K-Supermarket Förissä.

– Kaappien ansiosta saan ulkoilutettua koirani ja pystyn käymään ruokakaupassa yhdellä reissulla, Voutilainen kertoo MTV Uutisille.

Kauppojen ulkopuolelle ei Voutilainen uskalla Netteä jättää.

– Nämä kyseiset kaapit ovat umpinaiset, ja ilmastointi löytyy toki, ja sijaitsevat kaupan tuulikaapissa, joten mielestäni niihin on turvallista jättää koirakaveri odottamaan hetkeksi.

Päikkärit omistajan shoppaillessa

Turvallinen on mitä ilmeisimmin myös koirakaverin olo. Matkustamiseen tottunut Nette ei arkaillut kaappiin menoa edes ensimmäisellä kerralla.

– Se tietää, että palaan takaisin, kuten aina ennenkin, Voutilainen sanoo.

– Olen itseasiassa herättänyt sen päiväunilta pari kertaa tullessani takaisin, joten koiraparkissa oleminen sujuu rennoissa tunnelmissa.

Nette on yhden kerran elämässään jätetty kaupan ulkopuolelle ostosreissun ajaksi. Silloin koiran olo oli rennosta kaukana.

– Kaupan etuseinä oli kokonaan lasitettu, joten näin jatkuvasti Neten reaktiot. Koira haukkui lähes koko ajan stressaantuneen oloisena, Voutilainen kertoo.

Stressi tosin saattoi tarttua omistajasta, jota koiran jättäminen pihalle huolestutti.

– Koira tietenkin vaistosi oman tunnetilani.

Idea Saksasta

K-Supermarket Förin kauppias Hannu Aaltonen sanoo idean lähteneen kysynnästä. Koiria ja kissoja on tänä päivänä paljon, ja ihmiset toivovat voivansa ulkoiluttaa lemmikkejään esimerkiksi kauppareissujen yhteydessä. Näin myös Aaltosen omat lapset.

– Helsingin keskustassa asuva poikani sanoin kerran, että hänelle ei tulisi mieleenkään jättää Hertta-koiraansa kaupan ulkopuolelle, kun hän menee kauppaan, Aaltonen kertoo.

– Olimme Saksassa messuilla nähneet tällaisia lukollisia ilmastoituja koppeja, joissa koira voi olla.

Kaapit näyttivät siistimmiltä ja turvallisemmilta kuin kaupan ulkopuolella olevat häkit. Aaltonen päätti hankkia huhtikuussa avattuun kauppaansa koirakaapit. Ne sijoitettiin tuulikaappiin, kauppiaan toimiston viereen. Näin koirakaappien siisteydestä on helppo huolehtia.

Palaute on ollut kiittävää

Elina Voutilainen ei ole ainut, joka kaapeista on innostunut.

– On tullut tosi positiivista palautetta. Enemmän myös siitä, että koirat otetaan huomioon. Tämä on sellainen välittämiskysymys, Aaltonen sanoo.

Voutilaisen sanoin ”suurta hyötyä” koiranomistajille tuovat kaapit toimivat panttijärjestelmällä yhden ja kahden euron kolikoilla.

Kaappeja on kolme: kaksi pienenpää ja yksi iso. 

– Pienemmät kaapit ovat silti niin tilavia, jotta niihin mahtuu hyvin kaksi noin kymmenkiloista koiraa. Isompaan kaappiin mahtuu suurempikin kaveri, muttei välttämättä kuitenkaan kaikkein suurimmat jättirodut, Voutilainen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja