Tampereen Tesoman henkirikosjuttu siirtyy syyttäjälle epäiltynä murhana – esitutkinta paljasti toisenkin rikoksen

14:33

Tampereen Tesoman henkirikosjuttu siirtyy syyteharkintaan epäiltynä murhana, poliisi kertoo. Syynä murhaepäilyyn olivat poliisin mukaan havainnot tekopaikalla.

Epäilty murha tapahtui joulukuun 2014 lopulla.

Poliisin mukaan vainaja löytyi noin 130 metrin päästä kävelytien mäen päällä olevasta penkistä, jonka kohdalla epäilty ja uhri ovat epäillyn kertoman mukaan todennäköisesti kohdanneet. Penkistä muutama metri vainajan suuntaan oli silmin havaittavissa sumun ja tippojen kaltaisia verijälkiä lumessa, mutta teknisessä tutkimuksissa siitä ei saatu osoitettua verta eikä dna:ta.

Uhrin jäljet olivat silmin havaittavissa verijälkien kohdalla ja päättyivät liukastumisjälkiin paikalla, josta uhri löydettiin. Uhrissa oli useampia veitsellä aiheutettuja vammoja.

Yllättävä tunnustus

Tapaus keräsi paljon julkisuutta jo esitutkintavaiheessa, kun Tesomalta kerättiin lähes tuhat dna-näytettä alueen miehiltä. Epäilty tuli kuitenkin itse kertomaan osuudestaan poliisille viime kiirastorstaina.

– Rikoshistoriassa tunnustajia on, mutta ei se ihan tavallista ole. Harvinaista on, että ihminen päätyy tällaiseen ratkaisuun ja pystyy sen vielä perustelemaan. En muista yhtään vastaavaa tapausta omalta uraltani. 

Näin tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen kertoi ajatuksistaan Tesoman henkirikoksesta epäillyn miehen vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen maaliskuussa.

Epäilty oli muuttanut Tesomalta Tampereen keskustaan kesällä 2015. Tutkinnanjohtaja Kinnunen on kuitenkin aiemmin kertonut, että poliisi olisi ennemmin tai myöhemmin tavoittanut hänet, vaikka hän ei olisikaan tullut itse tunnustamaan.

Yksi poliisin tutkintalinjoista oli etsiä henkilöitä, jotka ovat veriteon jälkeen muuttaneet pois Tesomalta.

Toinen rikos paljastui

Esitutkinta paljasti myös toisen uhrin kokeman rikoksen, samassa kuussa ennen kuolemaa.

Uhri ilmoitti joutuneensa puukotetuksi Lempäälässä yksityisasunnossa 7.12.2014. Jostain syystä mies ei kuitenkaan käynyt lääkärissä tutkituttamassa vammojaan eikä tehnyt varsinaista rikosilmoitusta.

Tapausta on tutkittu epäiltynä törkeänä pahoinpitelynä ja teosta on epäilty vuonna 1970 syntynyttä, Lempäälässä tuolloin asunutta naista. Nainen kiistää rikoksen. Tämä tapaus on siirretty myös syyttäjän harkittavaksi esitutkinnasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja