Mainos

Tampereen palo sytytettiin 50 litralla bensaa

Kolme ihmishenkeä vaatinut tulipalo sytytettiin 50 bensiinilitralla, johon oli sekoitettu useita litroja paistoöljyä.- Tämä aiheutti palon poikkeuksellisen rajuuden, syyttäjä Jouko Nurminen sanoi. Hänen mukaansa syytetyt olivat tehneet polttokokeita parhaan sytytysseoksen löytämiseksi.

Marraskuisen tulipalon oikeuskäsittely alkoi perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä Nurminen luki käsittelyn aluksi pitkän syytekirjelmän. Törkeästä tuhotyöstä ja kolmen ihmisen kuolemantuottamuksesta syytetään palaneen pizzerian omistajaa, hänen veljeään sekä kahta veljesten tuttavaa. Viides syytetty saa syytteen törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä.

Poliisitutkinnassa ei kyetty tarkkaan selvittämään kuinka monta ihmistä talossa tulipalon syttyessä oli. Talossa asui väestökirjanpidon mukaan 80 ihmistä, mutta pelastustöiden yhteydessä sieltä evakuoitiin 45 ja kolme kuoli.Kaikki kuolivat palokaasujen hengittämisestä aiheutuneeseen häkämyrkytykseen.

Syyttäjän mukaan motiivina oli vakuutuspetos, jossa tavoiteltiin 215000 euron hyötyä.

Tekoa oli suunniteltu elokuusta ja työnjaosta oli sovittu etukäteen. Tarkoituksena oli naamioida se ulkopuolisten tekemäksi. Matkapuhelimilla ei soitettu ja alibit hankittu.

Palkat oli maksettu pimeästi, jotta yrityksen arvo olisi suurempi ja vahinkovakuutusta paisuteltu, syyttäjä totesi. Kassaan oli lyöty 24000 euron ylimääräiset myynnit.

Neljästä pääsyytetystä kaksi myönsi syytteen törkeän tuhotyöstä oikeaksi. He sanoivat, että bensaa oli sytytettäessä käytetty 40 litraa, kun kymmenen oli mennyt autoon. Kaksi syytetyistä sen sijaan kiisti. Kiistäneiden mukaan he eivät olleet mukana sytyttämässä tulipaloa tai suunnittelemassa sitä

Ilmoittamatta jättämisestä syytetty mies sanoi yllättyneensä tulipalon rajuudesta. Hän sanoi, että olisi ilmoittanut suunnitelmista viranomaisille, jos olisi tiennyt tulipalon luonteesta. Hän oli uskonut, että ravintolalle aiheutuu vähäisiä vahinkoja.

Oikeudenkäynnissä käsitellään asianomistajille aiheutuneita vahinkoja. Korvausvaatimuksia on kymmeniä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.