Mainos

Tampereen mielenosoituksen bussikyydin järjestäjä: Emme kannustaneet väkivaltaan

Tampereelle itsenäisyyspäivän mielenosoituksiin linja-autokyydin järjestänyt Sitoutumaton vasemmistoryhmä kiistää osallistuneensa Kiakkovierasjuhlien järjestämiseen. Ryhmän puheenjohtajan mukaan bussikyytiä mainostaneessa blogissa esiintyneet väkivaltaan viittaavat ilmaisut olivat "retoriikkaa".

Helsingin yliopiston Sitoutumaton vasemmisto Sitvas sanoutuu tuoreessa tiedotteessaan irti itsenäisyyspäivänä Tampereella pidettyjen Kiakkovierasjuhlien järjestelyistä. Ryhmä kertoo järjestäneensä itsenäisyyspäivänä mielenosoittajille vain linja-automatkan Helsingistä Tampereelle.

Bussikyytiä ryhmä mainosti blogissaan kuitenkin melko väkivaltaisin sanakääntein. Se kehotti matkaan lähtijöitä esimerkiksi ottamaan jääkiekkomailoja mukaan.

Ryhmän puheenjohtajaa Iiris Annala sanoi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew'ssa, että ryhmän kehotus "lämäreistä" ei tarkoittanut fyysiseen väkivaltaan ryhtymistä, vaan se oli retoriikkaa.

– Ketään ei pidä lyödä fyysisesti. Voin sanoa sen yksityisenä henkilönä, jolla on omantunnon vapaus väkivallan suhteen, Annala toteaa. 

– Ymmärrän itse tämän retoriikan hyvin kuvaannollisena, semmoisena vitsikkyyteeen pyrkivänä. Meidän nettisivuillamme voi vielä käydä tutustumassa meidän sääntöihimme, että mitä siellä sanotaan väkivallan käytöstä, jos asia kiinnostaa enemmän.

Tiedotteessa Sitvas kertoo järjestäneensä linja-autokyydityksen Helsingistä Tampereelle mielenosoituksen päivänä yhteistyössä Ryhmä X:n kanssa.

Bussikyydin kustannusten kattamiseksi Sitvas ja Ryhmä X järjestivät tukijuhlat 16. marraskuuta. Niiden tuotoilla ei ole Annalan mukaan tuettu Kiakkovierasjuhlien järjestämistä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja