Mainos

Tampere harkitsee opettajien ateriaedun palauttamista

Tampereella kouluruokailu on herättänyt tänä syksynä vilkasta keskustelua.

Kaupunki poisti kaikille opettajille suunnatun valvonta-ateriaedun kaksi vuotta sitten, mikä johti siihen että opettajat lähtivät kouluruokaloista syömään omia eväitään opettajienhuoneeseen. Ennen jokainen luokanopettaja valvoi oman luokkansa ateriointia.

Tästä seurasi, että valvonnan puutteessa häiriköinti ja sotkeminen kouluruokaloissa lisääntyi. Nyt tilanne on kärjistynyt siihen pisteeseen, että kaupunki harkitsee ateriaedun palauttamista.

Kasvatushistorioitsija Hannu Syväojan mukaan ateriaedun palauttaminen olisi perusteltua, sillä ruokailun aikana opettajan tehtäviin kuuluu myös ylläpitää järjestystä ruokalassa.

Kouluruokailulla oli aikoinaan tärkeä tehtävä oppilaiden tasa-arvoistamisessa.

- Aikanaan iloittiin siitä, että saatiin kouluruokailu. Koska elintaso oli tavattoman matala, jotkut oppilaat olivat koulupäivän aikana nälissään ja sen tähden se oli tärkeätä, että saatiin koulusta ruoka. Se on tasa-arvoistanut ihmisiä, koska silloin ei kenenkään tarvinnut hävetä huonoja koulueväitään.

Historioitsija kuitenkin uskoo, että jatkuva tehostaminen on viime vuosina aiheuttanut ruuan laadun heikentymistä.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n mukaan säästöt häviävät hukkaan heitetyn ruuan mukana. Samaa mieltä ollaan Oaj:n alaisissa paikallisyhdistyksissä.

Katso Siina Revon juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.