Tämän vuoden maukkaimmat Tähtituotteet

Elintarviketeollisuusliiton järjestämä Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailu palkitsi tiistaina tämänvuotiset tähtituotteet. Voittajien valinnan ratkaisi pääasiassa tuotteiden maku. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa yritysten tuotekehitystä. Tänä vuonna valtteja olivat maun ohella terveyteen vaikuttaminen, keveys, käytön helppous ja monipuolisuus. Kilpailussa painoivat myös tuotteiden uutuusarvo ja markkinoinnin toteutus.

Maakunnalliset tuotteet saivat poikkeuksellista huomiota. Tähtituotekilpailuun osallistui 33 tuotetta, joista 19 pääsi finaaliin. Tuotteet kilpailivat viidessä sarjassa. Viljavalmisteet, leivänpäällysteet, alku- ja pääruoat, jälkiruoat ja juomat saivat omat voittajansa ja tunnustuspalkintonsa. Tähtituotekilpailu pidettiin nyt 12. kertaa.

Leivät ja jauhot sekä viljavalmisteet -tuotesarjan voitti Primulan Leipomot Oy:n Artesaani-leivät, joista arvosteluraadin puheenjohtaja Marja Malinen totesi: Tässä leipäperinne korostuu. Tuote on kallis ja sopii juhlakäyttöön, mutta ainahan leivän ei tarvitse olla arkikäytössä. Leipä on jakelussa vain eteläisessä Suomessa.

Leikkeleet ja leivänpäälliset sarjassa mitalisijalle nousi Vuohilaakson maatilan Paimen-vuohenmaitohomejuustot. -Hyvä ja maukas tuote. Voitto on osoitus siitä, että paikalliset pienetkin yrityksetkin voivat pärjätä tiukassa kisassa.

Alku- ja pääruuissa voittajaksi selviytyi Oy Snellman Ab:n omalla tuotenimellään markkinoimat lihakastikkeet. Ne ovat helppokäyttöisiä ja maukkaita tuotteita. -Valmisruokaa, joissa on aito maku, totesi arvosteluraati.

Jälkiruuat, jäätelöt ja makeat välipalat -tuotteissa ykköseksi kohosi Ingman Foodsin Golden Smoothien -jäätelöt, joiden valttina on vähärasvaisuus ja alhainen energiasisältö. Hyvä rakenne ja täyteläinen maku, joka on kermajäätelön tasoa.

Juomien sarjassa voittajaksi nousi täysin laktoositon Valio-kevytmaito, joka arvosteluraadin mukaan on maailmanlaajuinen uutuus. Pelastaa monen laktoosi-intolerantikon muun perheen piiriin.

Tähtituotekilpailun kunniamaininnat saivat HK Ultrakevyt meetvursti, Mildolan Neito-öljy, Ruoka-Saarioisen pinaatti-fetatäytteinen broilerfilee ja Fazer Suklaan Ilove-patukat. Parhaan juoman palkinto meni Valion laktoosittomalle kevytmaitojuomalle.

Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtaja Bertel Paulig esitti kilpailun julkistamistilaisuudessa toiveen, että terveystavoitteisten tuotteiden markkinointiin saataisiin selkeät säännöt. Terveyttä edistävien tuotteiden määrä on selvästi lisääntynyt. Niiden vaikutuksista kertominen on Pauligin mukaan haaste alalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja