Tämän videon katsominen saa sinut hytisemään! Nuoret triathlonistilupaukset harjoittelevat Oulussa jäälauttojen välissä: "Ei mennä ihan Ruotsin rantaan asti"

0:28

Kun uimahallit suljettiin osana Suomen valtion koronatoimenpiteitä, menetti 18-vuotias triathlonisti Kalle Turunen myös treenipaikkansa uinnin harjoittamiseen.

Juokseminen ja pyöräily Suomea nuorten EM-kisoissakin edustaneelta Kalle Turuselta onnistuu entiseen malliin, mutta uintiin on jouduttu keksimään uudenlaisia vaihtoehtoja: Raksilan uimahallin ovet pysynevät kiinni vielä pitkään.

Kun Oulun Toppilassa jäälautat ovat alkaneet osoittaa halkeamisen merkkejä, on Turunen päättänyt alkaa harjoittelemaan uimista kylmässä merivedessä jäälauttojen välimaastossa.

Jäälauttojen välissä menevää reittiä pitkin pääsee uimaan useita satoja metrejä.

– Eihän se ihan hirveän kehittävää ole, kun siinä ei pysty uimaan vielä niin pitkiä matkoja. Ja onhan se vesi aika kylmää, Turunen kertoo.

Meressä harjoittelusta ovat innostuneet myös Turusen nuoremmat sisarukset, jotka hekin harrastavat triathlonia kilpailullisesti.

Videon kuvannut Turusen setä Pertti Harju on vaikuttunut sisarusten uinti-innosta koronan keskellä.

– Lajitreeni on tehtävä on vaikka uimahalliin ei päästäkään. Ei mennä rajoitusten takia ihan Ruotsin rantaan asti, koska valtioneuvoston rajoitukset on voimassa, Harju murjaisee vitsaillen MTV Uutisten haastattelussa.

Katso Turusen pulahdus jääkylmään veteen yläpuolelta löytyvältä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja