Tämän kaiken voidaan odottaa tapahtuvan viisi päivää kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen

Kuningatar Elisabetin arkun kuljetus keräsi runsaasti yleisöä Britanniassa 0:39
Kuningatar Elisabetin arkun kuljetus keräsi runsaasti yleisöä Britanniassa

Tämän kaiken voidaan odottaa tapahtuvan tiistaina 13. syyskuuta viisi päivää kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen.

Ison-Britannian kuningatar Elisabet menehtyi torstai-iltana 8. syyskuuta. Monarkin kuolema käynnisti tapahtumaketjun, joka noudattaa tarkoin laadittua ja aikataulutettua suunnitelmaa.

Tämän kaiken voidaan odottaa tapahtuvan tiistaina 13. syyskuuta, kun kuningatar Elisabetin kuolemasta on kulunut viisi päivää.

Päivällä kuningas Charles ja kuningatarpuoliso Camilla vierailevat Belfastissa, jossa Charles tapaa Pohjois-Irlannin ulkoministerin, kansanedustaja Chris Heaton-Harrisin sekä muita puoluejohtajia. Kuninkaallisparin on määrä tavata myös uskonnollisia johtajia, jonka jälkeen he osallistuvat rukouspalvelukseen Pyhän Annan katedraalissa ennen paluutaan Lontooseen.

Kun kuningatar Elisabetin arkku on ollut nähtävillä St Gilesin katedraalissa 24 tunnin ajan se kuljetetaan kuninkaallisessa saattueessa Edinburghin lentokentälle. Yleisöllä on mahdollisuus seurata, kun kuningattaren arkku siirretään St Gilesin katedraalista Edinburghiin.

Edinburghista arkku lennätetään RAF Northolt -asemalle Lontooseen. Mukaan lentomatkalle lähtee kuningattaren tytär prinsessa Anne.

Arkun odotetaan saapuvan Lontooseen hieman ennen kello 19.00 paikallista aikaa, josta se on määrä kuljettaa Buckinghamin palatsiin. Palatsissa kuningas Charles ja kuningatarpuoliso Camilla ottavat arkun vastaan.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat