Tämä Levillä kuvattu video aiheutti raivon Twitterissä: Rikottiinko baarissa koronaohjeistuksia karaoken tuoksinnassa? – "Jurppii armottomasti"

0:41
Tämä video sai aikaan kohun Twitterissä – rikottiinko Levillä baarissa koronarajoituksia?

Tiistaina 29. joulukuuta yhteisöpalvelu Twitterissä levisi Levillä ravintolassa kuvattu video, joka sai monet sovelluksen käyttäjistä jopa raivon partaalle. 

Kaikki sai alkunsa tviitissä, jossa eräs Twitter-käyttäjä kritisoi Levin-matkoja. Hänen mielestään vallitsevassa koronatilanteessa ei ole järkevää matkustaa porukalla Levin talvisiin maisemiin uudenvuoden viettoon. 

Pian eräs Twitter-käyttäjistä jakoi tviitin kommenttikentässä videon, joka lähti leviämään laajalti mitä tuomitsevin sanoin. 

– Jurppii. Armottomasti. Tän p*skan takia sitten lukiolaiselta jää vanhojentanssit tanssimatta ja taiteen alan freelancereina itseään elättäviltä kavereilta menee elanto, eräs tuhisi videon katsottuaan. 

– Mut hei! Onneks pistetään lasten harrastukset seis! Pikkusen tuntuu turhalta, kun ite yrittää vältellä ylimääräsiä kontakteja ja kuljen maski naamalla, toinen kirjoittaa. 

– Mulla tipahti leuka auki tästä idiotismin määrästä, mikä videosta välittyy, yksi muotoili ajatuksensa.

Näin videon kuvannut henkilö kommentoi tapahtumia

MTV Uutiset sai haltuunsa leviläisessä baarissa kuvatun alkuperäisen videon. 

Sosiaalisessa mediassa tunteita herättäneen videon kuvannut henkilön mukaan koronarajoituksia on noudatettu Levillä niin kuin pitääkin. 

– Ravintoloissa on tämänhetkisten rajoitusten mukaisesti rajoitettu asiakaspaikkojen määrä puoleen, eikä siitä ole joustettu, kuvaaja vakuuttaa.Videon kuvanneen mukaan ravintolat ovat noudattaneet niille asetettuja aukioloaikoja, ja asiakkaille on ollut tarjolla muun muassa käsidesiä. 

Mitä mieltä olet, jäikö tanssilattian takaosa todella tyhjäksi? Katso yllä oleva video!

Kuvaajan mukaan video antaa tapahtuneesta vääristyneen kuvan siitä, miten paljon ihmisiä ravintolassa oli maanantaina 28.12. ollut sisällä.

– Siitä sai helposti väärän kuvan, kun videolla karaoken tahtiin laulavista suurin osa oli samaa seuruetta, hän sanoo.

– Tarkemmin katsottuna voitte huomata kuinka tanssilattian takaosa jäi melko tyhjäksi, hän sanoo.

Visit Levi otti osaa keskusteluun

Eräs Twitter-käyttäjä toivoi, että muun muassa majoitus- ja muita matkapalveluita Levillä tarjoava Visit Levi kommentoisi asiaa jotenkin. 

Visit Levi otti kuin ottikin osaa keskusteluun.

– Olemme Levillä ohjeistaneet juhlimaan vain omassa porukassa ja välttämään kokoontumisia sisätiloissa.

– Alueella tulisi käyttää maskia ja pitää turvavälit. Alueen ravintoloissa lopetetaan anniskelu jo kello 22, Visit Levistä kommentoidaan. 

MTV Uutiset ei ole tavoittanut baaria kommentoimaan asiaa lukuisista yrityksistä huolimatta.

Anniskelu päättyy Lapin ravintoloissa kello 22

Lapissa ryhdyttiin tiukempiin rajoitustoimiin joulukuun puolivälin korvilla, jotta koronaviruksen mahdollista leviämistä voidaan paremmin hallita. 

Alkoholijuomia saa tarjoilla Lapin ravintoloissa kello 7–22 välisenä aikana.

Asiakaspaikat on rajoitettu puoleen baarien ja pubien kaltaisissa ravintoloissa, joissa alkoholin myynti on päätoimintaa.

Muissa ravintoloissa asiakaspaikoista saa olla käytössä kolme neljäsosaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja