Tämä jättihaaste Leijonia odottaisi MM-välierässä – puolivälierissä rikottiin "kirous"

Jääkiekon MM-kisojen kaksi ensimmäistä välieräjoukkuetta on saatu selville. Kanada hoiteli Prahassa Slovakian tieltään MM-puolivälierässä maalein 6–3. Samalla varmistui, että Leijonat pelaa välieriin selviytyessään Kanadaa vastaan. Ostravassa Sveitsi onnistui murtamaan "puolivälieräkirouksensa" ja peittosi Saksan 3–1.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kanada takoi kiekon Slovakian verkkoon kahdesti reilussa neljässä minuutissa. Toiseen erään lähdettiin kuitenkin  2–1-lukemista, kun Slovakian Peter Cehlarik kavensi.

Nick Paul vei toisessa erässä Kanadan uudelleen kahden maalin johtoon. Päätöserässä Leijonien lohkon voittaja hurjasteli ratkaisevasti: Dylan Guenther ja Brandon Tanev onnistuivat kuuden minuutin pelin jälkeen 20 sekunnin välein ja peli oli jo 5–1.

Slovakia pystyi nousemaan vielä kahden maalin päähän, mutta lähtee seuraavaksi kotimatkalle. Kanadan Nick Paul iski toisellaan kiekon tyhjään verkkoon 6–3-lopputuloksen merkiksi.

Kanada etenee välieriin yhdeksättä kertaa peräkkäin. Koska Kanada on lohkovoittaja, se on puolivälieräjoukkueista heikoiten sijoittuneen Leijonien ainoa mahdollinen välierävastustaja, jos Suomi selvittää iltaottelussa Ruotsin tieltään.

Toinen illan MM-puolivälierä on USA–Tshekki

Sveitsikin mitalipeleihin

Ikävää mainetta puolivälieräsulamisistaan viime vuosina niittänyt Sveitsi sai rikottua piinaavan “kirouksensa” ja pelaa mitaleista kuuden vuoden tauon jälkeen. Se kaatoi Saksan 3–1.

Kahtena viime keväänä Sveitsi voitti alkulohkon, mutta jäi ulos välieristä. Viime keväänä kellistäjänä toimi juurikin Saksa.

Sveitsi iski tarvittavat maalit jo avauserässä. Christoph Bertschy osui seitsemän minuutin jälkeen alivoimalla, Nico Hirschier tasakentällisin 16 minuutin kohdalla.

Ottelu ei ollut Sveitsille kuitenkaan läpihuutojuttu. Saksa kavensi ottelun puolivälissä, kun Dominik Kahun niittasi rannekudin ylivoimalla sisään. Sveitsi kipsasi takaiskun jälkeen hieman, mutta lähti 2–1-johtolukemissa päätöserään.

Saksa sai ottelun lopussa pienimuotoista kiriä aikaan, mutta Sveitsi pääsi pälkähästä noin minuutti ennen täyttää aikaa. Bertschy lakaisi loppulukemat tyhjään maaliin.