Lämmittävät ja kevyet herkut kruunaavat reippaan ulkoilupäivän Olkoon kyseessä hiihtoretki, laskettelupäivä tai kävely jäällä hyvien ystävien seurassa aurinkoisessa talvisäässä, reippailupäivän kruunaa lämmin ja herkullinen keitto. Jos olet kyllästynyt perinteiseen laskiaispäivän hernesoppaan, kokeile kevyttä, mutta täyttävää chilipalkokeittoa, jonka voit tehdä jo etukäteen ja lämmittää reippailupäivän päätteeksi. Keiton pikku hiljaa kiehuessa voit nauttia vahvistavaa ja tulista omenajuomaa. Aterian kruunaa raikas vadelmatorttu.
Sokerin voi tarvittaessa korvata makeutusaineella. Hermesetas Fructofibres -makeutusjauhe sisältää 10 prosenttia sokerin kalorimäärästä. Se sisältää myös hedelmäkuituja, jotka edistävät ruoansulatusta ja suoliston terveyttä.
Tulinen Omenajuoma
1 litra
1 omena 1 banaani sitruunan puolikas 1 punainen chili 1 litra kuivaa omenasiideriä tai omenamehua 3 rkl Hermesetas-makeutusjauhetta tai 1,5 tl Hermesetas-makeutusnestettä
Tee omenan hedelmälihasta palloja palloraudalla ja kuori sekä viipaloi banaani. Valuta tilkka sitruunamehua banaaniviipaleiden päälle. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Laita siideri tai mehu, Hermesetas-makeustusaine, sitruunamehu ja chili kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hedelmäpalat. Tarjoa kuumana.
Koko annos: kJ 3601, Kaloria 664, Hiilihydr.118 g , Rasvaa 1 g
Chilipalkokeitto
6 annosta