Talviherkut makeutusainetta käyttäen

Lämmittävät ja kevyet herkut kruunaavat reippaan ulkoilupäivän Olkoon kyseessä hiihtoretki, laskettelupäivä tai kävely jäällä hyvien ystävien seurassa aurinkoisessa talvisäässä, reippailupäivän kruunaa lämmin ja herkullinen keitto. Jos olet kyllästynyt perinteiseen laskiaispäivän hernesoppaan, kokeile kevyttä, mutta täyttävää chilipalkokeittoa, jonka voit tehdä jo etukäteen ja lämmittää reippailupäivän päätteeksi. Keiton pikku hiljaa kiehuessa voit nauttia vahvistavaa ja tulista omenajuomaa. Aterian kruunaa raikas vadelmatorttu.

Sokerin voi tarvittaessa korvata makeutusaineella. Hermesetas Fructofibres -makeutusjauhe sisältää 10 prosenttia sokerin kalorimäärästä. Se sisältää myös hedelmäkuituja, jotka edistävät ruoansulatusta ja suoliston terveyttä.

Tulinen Omenajuoma

1 litra

1 omena 1 banaani sitruunan puolikas 1 punainen chili 1 litra kuivaa omenasiideriä tai omenamehua 3 rkl Hermesetas-makeutusjauhetta tai 1,5 tl Hermesetas-makeutusnestettä

Tee omenan hedelmälihasta palloja palloraudalla ja kuori sekä viipaloi banaani. Valuta tilkka sitruunamehua banaaniviipaleiden päälle. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Laita siideri tai mehu, Hermesetas-makeustusaine, sitruunamehu ja chili kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hedelmäpalat. Tarjoa kuumana.

Koko annos: kJ 3601, Kaloria 664, Hiilihydr.118 g , Rasvaa 1 g

Chilipalkokeitto

6 annosta

1 chilipalko kuutioina, siemenet poistettuina 1 pilkottu sipuli 1 murskattu valkosipulikynsi 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl chilipulveria 400 g tomaattimurskaa 2 rkl tomaattipyreetä 7 dl kasvislientä 1 tölkki salkopapuja suolaa rouhittua mustapippuria 1 rkl Hermesetas Fructofibres -makeutusjauhetta silputtua tuoretta persiljaa

Paista varovasti chilipalkokuutioita, sipulia ja valkosipulia öljyssä 5 minuutin ajan. Lisää chilipulveri ja keitä 30 sekuntia ennen kuin lisäät tomaatit, tomaattipyreen ja kasvisliemen. Kiehauta, peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon salkopavut ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon Hermesetas-makeutusjauhe. Tarjoa lämpimistä kulhoista ja koristele silputulla persiljalla.

Koko resepti annos kJ 3642 607Kalorit 870 145 Hiilihydr. 69 g 11,5 gRasvaa 39 6,5

Vadelmatorttu

12 annosta 30 cm rengasvuoka

Pohja: 175 g pakastelehtitaikinaa

Täyte: 500 g vadelmia

Päälle: 2 kananmunaa 2 keltuaista 4 rkl Hermesetas-makeutusjauhetta tai 1 tl -makeutusnestettä 1,25 dl maitoa

Kauli taikina ohueksi levyksi, ja vuoraa vuoka taikinalevyllä, myös reunat. Pistele pohja haarukalla. Kaada marjat vuokaan. Sekoita seoksen ainekset hyvin ja kaada seos marjojen päälle. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes seos on kunnolla hyytynyt. Nauti lämpimänä.

Koko resepti Viipale kJ 6276 523 Kaloria 1512 126 Hiilihydr. 97,2 g 8,1Rasvaa 100,8 g 8,4 g

Lue myös:

    Uusimmat