Tältä tuntuu maksaa kolmen miljoonan euron "mätkyt" – Yrittäjäkonkari Henri Juvaa summa ei hetkauta: "Sillä saa paljon hyvää aikaiseksi"

Yrittäjäkonkari Henri Juva maksoi viime vuonna Suomen toiseksi suurimmat jäännösverot. 3,2 miljoonan euron summa oli Juvan myymän konsernin myyntivoiton vero. Juva sijoittui 9,7 miljoonan euron tuloillaan viime vuonna 27. sijalle suurituloisimpien listalla.

Mitä verotiedot kertovat? Katso video:

Verotiedot julki - mitä listat kertovat? 6:57

Juva kertoo, että sijoitus suurituloisimpien joukossa ei herätä erityisiä tuntemuksia. Tulot ovat peräisin miehen viime vuonna myymistä osuuksista talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupista. Juvalle jäi kaupan jälkeen vielä osuuksia konsernista.

– Tämä oli minulla kolmas tällainen yritysrakennelma, jonka olen myynyt. Tilipäivät ovat tulleet karkeasti laskettuna noin kymmenen vuoden välein, hän kertoo.

Ensimmäisen yrityksen Juva kertoo myyneensä vuonna 1991 ja seuraavan noin kymmenisen vuotta myöhemmin.

Kolmen miljoonan euron vero

Viime vuoden verotilastot osoittavat, että Juva on maksanut toiseksi eniten jäännösveroa, eli kansankielellä mätkyjä. Maksettavaksi on tullut 3,2 miljoonaa euroa. 

– Ne eivät ole varsinaisesti mätkyjä. Ne ovat tämän myydyn yrityksen myyntivoiton vero, Juva avaa. 

Juva kertoo, että maksu ei haittaa häntä lainkaan.

– Ihan hyvältä tuntuu. Veroasteeni on kuitenkin kohtuullinen, että en siitä valita. Sillä summalla saa paljon hyvää aikaiseksi, Juva toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat