Mainos

Tältä näyttää Maa Saturnuksesta kuvattuna

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA on julkaissut kuvaa siitä, miltä maapallo näyttää Saturnuksen kiertoradalta.

NASA:n Cassini-avaruusaluksen nappaamat kuvat on otettu 1,5 miljardin kilometrin päässä maasta.

Cassinin toisessa kuvassa Maa ja Kuu näkyvät vain piskuisina kirkkaina pisteinä. Kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Cassini onnistui ikuistamaan sekä Maan että Kuun selvästi erottuvina yksilöinä. Toiseen kuvaan ovat taltioituneet myös Saturnuksen renkaat.

NASA:n mukaan aurinkokunnan ulkolaitamilta otetut kuvat maapallosta ovat erittäin harvinaisia, koska sieltä kuvattuna maapallo yleensä näkyy hyvin lähellä aurinkoa. Yleensä kuvaaminen ei onnistu, koska kameralaitteet voivat vaurioitua aurinkoon päin kuvattaessa.

Cassini onnistui kuitenkin nappaamaan kuvat, koska avaruusaluksen näkökulmasta aurinko oli juuri liikkunut suojaan Saturnuksen taakse ja peittänyt suurimman osan auringonvalosta.

NASA järjesti kuvien ottamisen aikaan myös Wave at Saturn -valokuvauskampanjan (vilkuta Saturnukselle). Kampanjassaan NASA pyysi ihmisiä vilkuttamaan Saturnukselle samaan kellonaikaan kun kuva maapallosta napattiin avaruudessa ja kuvaamaan tuon hetken.

Netissä toteutettuun kuvakampanjaan lähetettiin NASA:n mukaan yli 20 000 otosta. Kuvia Wave at Saturn -tapahtumasivulla Facebookissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.