Mainos

Taloyhtiön parkkiriita äityi väkivallaksi – mies nosti pysäköinnistä valittaneen kurkusta seinälle

Monissa taloyhtiöissä on jouduttu käymään läpi riitoja parkkipaikkojen käytöstä. Espoolaismies ei kuitenkaan osannut arvata, että huomautus virheellisestä pysäköinnistä johtaisi kuristamiseen.

Video: Naapurisovun lisäksi pysäköinti on polttava kysymys silloin, kun paikalle osuu tarkkasilmäinen parkkipirkko.

4:18

Tapaus sattui tämän vuoden tammikuussa, kun mies oli illalla ajanut kotipihaansa ja huomannut, että tämän naapurin auto oli pysäköity niin, ettei hän itse mahtunut ruutuunsa. Mies päätti lähteä naapurin ovelle selvittämään asiaa.

Selvityskerta ei ollut laadultaan ensimmäinen. Poliisin kuulusteluissa oli selvinnyt, että pysäköinti oli aiheuttanut naapurien välille jännitettä aiemminkin, sillä ruudut olivat pieniä. Mies oli käynyt muutaman kuukauden aikana käynyt huomauttamassa asiasta kaksi tai kolme kertaa. Kohtaamiset olivat kuitenkin sujuneet asiallisesti.

Tarttui kiinni kurkkuun

Tällä kertaa tapahtumat etenivät miehen mukaan kuitenkin toisin. Naapurin avattua ovensa ja miehen esitettyä tälle asiansa, oli naapuri astunut tämän eteen ja tarttunut häntä kurkusta.

Hetken kovan puristamisen jälkeen naapuri päästi irti, mutta alkoi kuristaa tätä uudelleen, työntäen hänet vastapäistä ovea vasten ja yrittäen nostaa häntä yhdellä kädellä. Tilanne päättyi naapurin päästettyä hänet irti. Miehen kertoman mukaan hänen peräänsä oli huudettu tappouhkauksia.

Tapauksen jälkeen mies oli yhteydessä taloyhtiön puheenjohtajaan, joka antoi hänelle luvan pysäköidä autonsa pihan keskelle.

Sana sanaa vastaan

Välikohtaus kipeytti miehen kurkun, aiheuttaen arkuutta nielemiseen ja käheyttäen hänen äänensä pitkäksi aikaa, minkä johdosta hän oli käynyt myös lääkärissä. Mies kertoi yllättyneensä tapahtuneesta, ja pelänneensä henkensä puolesta.

Naapuri ja tämän avovaimo kiistivät tapahtuneen. He kertoivat olleensa hyvällä tuulella, koska olivat juuri myyneet asunnon. Kyseessä oli niin sanottu sana sanaa vastaan -tilanne.

Oikeus uskoi naapurin hermostuneen väkivaltaan asti

Oikeus kuitenkin katsoi rikoksen tapahtuneen, vaikka katsoikin miehen kertomuksessa olleen hienoista liioittelua. Se katsoi naapureiden välillä olleen ”ei-toivottua sosiaalisesta jännitettä”, ja piti kertomuksen sepittämistä epätodennäköisenä. Oikeus myös huomioi, ettei naapuri kertomansa mukaan muistanut, missä oli tapahtuma-aikaan.

– Edellä todettu huomioon ottaen käräjäoikeus pitää varsin mahdollisena, että kertomansa mukaan hyvällä tuulella huoneistonsa myymisestä ollut [naapuri] olisi hermostunut sunnuntai-iltana kello 21.00 oven taakse autojen pysäköinnistä huomauttamaan tulleeseen [mieheen], varsinkin kun tämä oli noin kolmen kuukauden aikana käynyt heidän kotiovellaan huomauttamassa samasta asiasta 2-3 kertaa, oikeus arvioi.

Mies tuomittiin 45 päiväsakon rangaistukseen, mikä tarkoitti tämän tuloilla 2610 euron sakkorangaistusta. Lisäksi tämä määrättiin korvaamaan uhrille 400 euroa kivusta ja särystä.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja