Mainos

Talouselämä: Ex-kansanedustajan epäillään vastaanottaneen lahjuksia Azerbaidzhanilta – tarkoitus salata maan ihmisoikeusrikkomukset

Entistä vasemmistoliiton kansanedustajaa Jaakko Laaksoa epäillään lahjuksen vastaanottamisesta, kirjoittaa Talouselämä.

Euroopan neuvoston tutkijaryhmä vahvistaa lehden julkaisemassa raportissa, että Azerbaidzan on maksanut lahjuksia Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen jäsenille, jotta maan ihmisoikeusrikkomuksia jätettäisiin huomioitta.

Raportissa mainitaan viisi entistä parlamentaarikkoa, jotka ovat toimineet Azerbaidzanin lobbareina. Yksi heistä on Jaakko Laakso, 69.

Laakso oli 20 vuotta – vuoteen 2011 asti – vasemmistoliiton kansanedustajana ja hän oli Suomen Euroopan Neuvoston valtuuskunnan pitkäaikainen jäsen.

Talouselämän mukaan Laakso oli kommentoinut lehdelle tammikuussa, että hän oli toiminut azerien ja armenialaisten sovintoa pohtivassa yhteisjärjestössä. 

Jaakko Laakso kiisti lahjontaväitteet Iltalehdelle.

– Olen vuosia ollut yhtiön konsultti ja harjoitan liiketoimintaa tämän kautta. Siinä ei ole kyse lahjonnan saamisesta eikä lahjonnan antamisesta, Jaakko Laakso kertoo lehdelle.

Laakso huomauttaa IL:lle, ettei raportissa puhuta lahjuksista vaan käytetään termejä financial means (taloudelliset keinot) ja corruptive actives (korruptiivinen toiminta). Laakson ja neljän muun ex-parlamentaarikon todetaan rikkoneen Eurooppa-neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen (PACE) ohjesääntöä pelkästään osallistumalla lobbaukseen.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.