Talosi kaipaa uutta maalia – tämä paljastaa sen!

Moni omakotitalo tai kesämökki saa tänä kesänä uuden maalipinnan. Ulkoseinien maali on hyvä pitää kunnossa, sillä se suojaaa seiniä. Mistä tietää, milloin on aika maalata?

Pilvipoutaiset kesäpäivät ovat otollisia hetkiä laittaa kesämökin tai omakotitalon ulkoseinien maalipinnat uuteen uskoon. Huoltomaalausväli vaihtelee talon sijainnin ja ilmansuunnan mukaan.

– Huoltomaalauksen tarpeeseen vaikuttaa myös se, millaisella maalilla talo on maalattu aikaisemmin. Kuultavissa tuotteissa huoltoväli on alle kymmenen vuotta, mutta peittävillä maaleilla päästään kymmenen vuoden yli, kertoo ulkomaalituotteiden tuotepäällikkö Hanna SalonenTikkurilasta.

Vuosia ei kannata laskea orjallisesti, vaan ulkoseinien puupintoja on hyvä pitää silmällä. Jos maalipinnassa näkyy jo selvästi kulumista, halkeilua ja irtoamista, sen alla oleva puukin alkaa pikkuhiljaa vaurioitua.

Ulkoseinien maalauksen yhteydessä on hyvä hetki laittaa kuosiin myös ovet, ikkunanpielet, kaiteet ja aidat. Ovien, kaiteiden ja aitojen kohdalla voi tarttua maalisiveltimeen silloinkin, kun ollaan uuden värin ja ilmeen tarpeessa.

– Ovet, kaiteet ja aidat ovat helppoja operaatioita, senkun vain pestään, rapsutetaan irtoavat maalit pois ja laitetaan uutta päälle. Ikkunanpuitteiden maalaus sen sijaan on sen verran iso urakka, että se kannattaa tehdä vain tarpeeseen, Salonen varoittaa.

Lue myös:


Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja