Tallipomo: F1 toimi kuin rampa ankka

F1-sarjan kyvyttömyys toimia Saksan GP:n pudonneiden katsojalukujen korjaamiseksi saa osakseen kritiikkiä Sauber-tallipäällikkö Monisha Kaltenbornilta.

Viikko ennen Saksan osakilpailua Sachsenringillä ajettu MotoGP-kisa houkutteli lehtereilleen 90 000 katsojaa, kun taas formulat keräsivät Hockenheimiin vain 52 000 silmäparia. Kaltenbornin mukaan lippujen heikko menekki oli selvillä jo viikkoja ennen kisaviikonloppua.

- Tämä on oire nykyisestä tilanteestamme. Joskus uskon meidän vain istuvan ja odottavan. Tiedämme, mitä tuleman pitää, mutta silti toimimme kuin rampa ankka, ja odotamme tulevamme ammutuksi. Olimme hyvin tietoisia siitä, että näin tulisi tapahtumaan. Sitä voi sanoa jo säälittäväksi, Kaltenborn kritisoi Autosportin mukaan.

- Saimme promoottorilta tiedon myydyistä lipuista kaksi osakilpailua ennakkoon. Kaikki tiesivät tämän, mutta tästä asiasta on keskusteltu uudestaan ja uudestaan - emme tee mitään muuttaaksemme tilannetta, Kaltenborn jatkoi.

Formulasarjan kisakalenterin laajentaminen uusille alueille voi vähentää fanien kiinnostusta lajia kohtaan entisestään, Kaltenborn varoittaa.

- Jos emme tavoita faneja täällä Euroopassa, niin miten voimme kerätä uusia faneja siellä, missä moottoriurheilulla ei ole perinteitä tai historiaa? Nyt on todellakin korkea aika löytää yleisö uudestaan, ja sen on tapahduttava lajin ja show'n kautta, Kaltenborn ohjeisti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja