Mainos

Tallinnan televisiotornissa ei köysikiipeillä enää tänä kesänä

Tallinnan kuuluisan televisiotornin yksi suosituista nähtävyyksistä, köydellä laskeutuminen, on lopetettu tältä kesältä.  Syynä on kahden suomalaisnaisen loukkaantuminen laskeutumistilanteessa.

Virolaisen Õhtulehden mukaan laskeutumista tarjonneen yrityksen kanssa ei solmita enää uutta sopimusta. Etukäteen laskeutumisen varanneet saavat rahansa takaisin. Tornin onnettomuuden sisäinen tutkinta lopetettiin pari viikkoa sitten.

Lehden haastattelema televisiotornin johtaja Riina Roosipuu sanoo, että laskeutumisen kaltaisten aktiviteettien turvallisuus pitää kyetä varmistamaan sataprosenttisesti.

– Sisäisessä tutkinnassa selvisi, että onnettomuus tapahtui laskeutumista valvoneiden työntekijöiden välisen tietokatkoksen vuoksi. Ylhäällä olleet pisäyttivät suomalaisnaisten laskeutumisen välttääkseen köyden kiertymistä. Alhaalla olleet luulivat, että ylhäällä työskentelevät tietävät, että maanpinta on jo lähellä, eivätkä antaneet merkkiä hidastaa laskeutumista, Roosipuu selkeyttää tapahtumia.

Kaksi suomalaisnaista laskeutuivat väärinkäsityksen vuoksi viimeiset kahdeksan metriä liian kovaa. Naiset törmäsivät maahan sairaalareissun arvoisesti. Toinen naisista sai luunmurtuman, toinen selvisi naarmuilla.

Roosipuun mukaan tänään loppuvaa sopimusta Vidrio Balticon kanssa ei uusita turvallisuussyistä.

– Palveluntarjoajan täytyy tornilla operoidessaan pitää tarkkaan huolta siitä, että kaikki työvaiheet ovat selkeät ja tekniset apuvälineet auttavat mahdollisissa inhimillinen erehdys-tapauksissa.

Tallinnan televisiotorni on yksi kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä. Moskovan olympialaisia varten avattu torni on 314 metriä korkea. Se avattiin nykymuodossaan remontin jälkeen yleisöllä 2012.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.