Mainos

Tallinnan hotellien määrä kasvussa

Kiristyvän kilpailun uskotaan lähivuosina pudottavan markkinoilta useita pieniä hotelleja.

Hotellien määrä Tallinnassa kasvaa kovaa vauhtia. Tallinnaan on vuoden 2008 loppuun mennessä suunniteltu rakennettavaksi yli 2500 uutta hotellihuonetta. Suurimpia hankkeita ovat keskustaan tuleva Swisshotel-ketjun luksushotelli Kaksiktornmaja, aivan Tallinnan satama-alueen reunaan suunniteltu kylpylähotelli Holiday Club ja Viru-hotellin 17-kerroksinen laajennus.

Jo nämä ja eräät jo rakenteilla olevat pienemmät hankkeet lisäävät huonetarjontaa 800:lla. Viime vuonna huonetarjonta kasvoi noin 30 prosenttia, samoin matkailijoiden määrä.

Turistivirtojen uskotaan tasaantuvan lähivuosina, mutta kokous- ja kongressimatkailun lisääntyvän. Tämä hyödyttää erityisesti suuria hotelleja.

- Työvoiman löytäminen hotelleihin ja ravintoloihin on suurempi pulma kuin asiakkaiden löytäminen, kuvaa kuumennutta tilannetta Radisson SAS -hotellin johtaja Sam Holmberg Tallinnassa.

Tallinnan matkailijoista edelleen vähän yli 50 prosenttia on suomalaisia. Brittien, espanjalaisten, italialaisten ja saksalaisten osuus hotelliyöpyjistä kasvaa kuitenkin voimakkaasti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.