Tällaista kolarinäytöstä et ole Suomessa nähnyt – poliisi arvioi MTV:lle brittien surkeita ajotaitoja lumikaaoksessa, mutta päätyikin ylistämään puuhun ajanutta suomalaista

Britit kolaroivat hurjasti lumisessa liikenteessä – Poliisi arvioi englantilaisten ajotaidot vaikeissa olosuhteissa 4:51
Katso videolta, kun brittikuskit törmäilevät toisiinsa.

Britanniaan satoi isosti lunta. Brittikuskeille se on tietänyt vaikeita ajokelejä, mutta myös suomalaisille.

MTV Uutiset Livessä oli tiistaina vieraana Helsingin poliisin vanhempi konstaapeli Sami Silventoinen, joka on työskennellyt viime päivinä pääkaupungin liikenteen tiimellyksessä auttaen ihmisiä huonojen keliolosuhteiden kanssa.

Kesärenkaat talvisissa olosuhteissa on paha yhdistelmä, ja sen asian kanssa kärvistelevät tällä hetkellä britit, kun saarivaltioon satoi kosolti lunta alkuviikosta.

– Kesärenkaat on tunnetusti tarkoitettu kesäkeliin. Ominaisuudet ei todellakaan ole tarkoitettu siihen kun on jäätä ja lunta. Kitka on paljon huonompi, silloin tarvitaan ylimääräistä pitoa. Kesärenkailla ihan turha lähteä edes liikkeelle.

Silventoinen arvioi MTV Uutiset Liven lähetyksessä brittikuljettajien otteita liikenteessä, eikä niissä ole paljon kehumista. Törmäyksiä tapahtuu joka suunnasta, ja paljon.

– Siinä näkee heti, että kun on ABS-jarrut, renkaat ei mee lukkoon mutta ei se auto pysähdykään. Kesärenkaat niin käy juuri noin, Silventoinen kommentoi erästä videota.

"Voi k*rpien k*rpä"

Silventoinen ottaa lähetyksessä esille liikennevalvontatoiminnan johtaja Dennis Pastersteinin jakaman videon Suomesta, jossa on häneen mukaansa hyvä esimerkki siitä, kun taas suomalainen lähtee kesärenkailla liukkaaseen keliin.

Katso suomalaiskuljettajan video alapuolelta.

Suomalaiskuski ajaa puuhun ja poliisi laittoi merkille selkeän eron britteihin:"Hän näki sielunsa silmin" 1:05

– Tämä kertoo sen, että nautittiin ekoista liukkaista, kun päästiin vähän vedättämään mutta ero britteihin on siinä, että ymmärrys siihen, mikä on lopputulos oli aika ajoissa.

– Teki kaikkensa vähentääkseen seuraamuksia, Silventoinen jatkaa.

– Voi k*rpien k*rpä, toteaa kuljettaja, kun hän tietää ajavansa autolla puuhun.

Päivitys 13.12. kello 18.23.: Ylimmäisen videon kuvamateriaaliin tehty korjauksia.

Lue myös:

    Uusimmat