Tällaiset ovat Venäjän Ykköskanavan uutiset – Valko-Venäjällä syntynyt MTV:n toimittaja katsoi iltapäivälähetyksen väitteet

Tällaiset ovat Venäjän ykköskanavan uutiset – MTV:n toimittajat katsoivat, millaista propagandaa venäläisille syötetään 8:28
MTV Uutisten toimittaja Anna Egutkina katsoi Venäjän Ykköskanavan uutislähetyksen.

Tv-kanavat ovat Venäjän valtion tiukassa ohjauksessa. Suurin osa venäläisistä saa uutisensa television välityksellä, mikä tarjoaa alustan maan sotapropagandalle.

Venäjän uutisissa ei saa käyttää maan Ukrainassa kuukausi sitten aloittamasta sodasta sanaa sota, vaan kyseessä on venäläisittäin "erikoisoperaatio". Venäjän presidentti Vladimir Putin on verrannut Ukrainan armeijaa natseihin. Useat itsenäiset tiedotusvälineet ovat sodan aikana joutuneet lopettamaan.

Valko-Venäjällä syntynyt MTV Uutisten toimittaja Anna Egutkina katsoi suoran Venäjän Ykköskanavan lähetyksen. Ennen vuotta 2002 kanava oli nimeltään ORT.

– Muistan, kun lapsuudessani katsoimmme ORT:n uutisia. Se oli illan tähtihetki.

Mutta sitten nykyaikaan ja Ukrainan sodan aikakauteen. Miltä Ykköskanavan kello 15:n uutiset näyttivät torstaina 24. maaliskuuta 2022?

– Lähetyksessä esiteltiin sankareita, mutta ei puhuttu sotasankareista, koska sota-sanaa ei saa käyttää. Kerrottiin erikoisoperaatiota suorittavista sankareista, jotka ovat sankarillisesti taistellen "vapauttaneet" kymmenen ukrainalaiskylää. Olivat onnistuneet häätämään ukrainalaiset sotilaat 100 kilometrin päähän, kertoo Egutkina näkemästään.

Sankareiksi venäläisuutisissa kehutut sotilaat olivat saaneet teoistaan mitalit.

Pelkästään Ykköskanavan uutisilla on noin 200 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti. Venäjällä on kolme television pääkanavaa: Pervyi kanal (Ykköskanava), Rossija 1 ja NTV – kaikki ovat valtio-omisteisia. 

– Valitettavasti tällä hetkellä nämä kaikki ovat samansisältöisiä. Propagandaa tulee, tiivistää Egutkina.

Katso videolta Anna Egutkinan reaktiot uutislähetykseen, jossa ryöpytettiin länttä!

Lue myös:

    Uusimmat