Tällainen on tuleva pääministerimme – Sanna Marin jakaa somessa rohkeasti imetyskuvia ja hetkiä äitiydestä

9:22
Pääministeri vaihtuu – SDP:n Sanna Marin korvaamassa Antti Rinteen

Suomen tuleva pääministeri Sanna Marin on jakanut avoimesti elämäänsä niin poliitikkona kuin pienen lapsen äitinä.

SDP:n puoluevaltuusto valitsi sunnuntaina 8. joulukuuta pääministeriehdokkaaksi Sanna Marinin, 34. Liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Marin voitti SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin äänin 32-29. 

Tampereelta kotoisin olevan Marinin nimitys on monella tapaa historiallinen. Hänestä tulee esimerkiksi Suomen kaikkien aikojen nuorin pääministeri sekä maailman tällä hetkellä nuorin pääministeri. Marinista tulee myös Suomen kolmas naispääministeri – keskustan Anneli Jäätteenmäki toimi pääministerinä muutaman kuukauden ajan vuonna 2003 ja niin ikään keskustan Mari Kiviniemi oli pääministeri vuoden ajan 2010-2011 välillä.

Vuodesta 2015 saakka kansanedustajana toimineella Marinilla on yksi lapsi puolisonsa Markus Räikkösen kanssa. Marin jakoi runsaasti kuvia sosiaalisessa mediassa ollessaan raskaana ja on esikoisensa syntymän jälkeen jakanut avoimesti hetkiään pienen lapsen äitinä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Vauva on pian 1 kg painoinen. Sokerirasitustestissä käyty. Ensi viikolla neuvola, Marin kirjoitti Instagramissa odottaessaan esikoistaan. 

Marinin ja Räikkösen Emma-tytär syntyi tammikuussa 2018. Marin on jakanut sosiaalisessa mediassa avoimesti kuvia hetkistä, jotka ovat erittäin tuttuja tuoreille vanhemmille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Elämämme ihme syntyi sunnuntaina. Äidillä ja pienellä tytöllä on kaikki hyvin, Marin iloitsi tyttärensä syntymän jälkeen. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Imetysselfie. Tällä viikolla pikkuinen on lähinnä syönyt, siis taukoamatta. Se tarkoittaa, ettei meidän perheessä juuri olla nukuttu. Yhden yön sain nukuttua, kun vauva ja isä olivat yötä äitini luona. Onneksi mummi asuu naapuritalossa, Marin kertoi tuoreesta äitiydestä.

Marin on vuosi toisensa perään ollut myös yksi Linnan juhlien kuvatuimpia pukeutujia. Tänä vuonna Marinin yllä nähtiin kauniisti laskeutuva punainen iltapuku. Viime vuonna Marin pukeutui valkoiseen vaatesuunnittelija Anni Ruuthin ja vestonomi Pinja Heikkisen toteuttamaan pukuun. Linnan juhlien lisäksi Marin tulee käyttämään valkoista asua tulevissa häissään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myös Marinin pian kaksi vuotta täyttävä tytär Emma on päässyt pienestä pitäen tutustumaan äitinsä elämään eduskunnassa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Emma tutustui valtiopäivätoimintaan #Lapsimukaantöihin päivässä. Kävimme muun muassa ympäristövaliokunnan kokouksessa ja puhemiehen tilaisuudessa muiden lasten ja vanhempien kanssa. Emma ruokaili eduskunnan kuppilassa kuten asiaan kuuluu ja nukkui päiväunet valtiosalissa sopivasti äänestysten aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja