Ulkomaiset lehdet hehkuttavat Suomen ministerivalintaa: Sanna Marin, 34, on Suomen seuraava pääministeri

Politiikan superviikko päättyi! Marin valittiin pääministeriehdokkaaksi – Antti Rinne varapuhemieheksi ja Sirpa Paatero palaa ministeriksi 8:03
Sanna Marin valittiin pääministeriehdokkaaksi – näin yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki summaa politiikan superiviikon.

Sanna Marin, 34, valittiin eilen illalla Sdp:n ehdokkaaksi uudeksi pääministeriksi Antti Rinteen paikalle. Marinin valinnasta uutisoitiin ympäri maailmaa – ja moni media nosti juttunsa keskiöön Marinin iän.

Marinin nousu pääministeriksi uutisoitiin muun muassa Australiassa, Intiassa, Kiinassa ja Britanniassa saakka. 

Muun muassa Ruotsin Yle, SVT Nyheter, nosti Marinin uutisoinnissa esiin Marinin nuoren iän. SVT Nyheter kirjoittaakin, että Marin on Suomen kaikkien aikojen nuorin pääministeri ja lisäksi maailmanlaajuisestikin tällä hetkellä nuorin pääministeri.

Virolainen Postimees puolestaan mainitsee, että Marin on Suomen kolmas naispääministeri.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Intialainen tv-kanava NDTV nosti niin ikään esiin myös sen, että Marin on tällä hetkellä maailman nuorin pääministeri. Marin on vuoden nuorempi kuin Ukrainan 35-vuotias pääministeri Oleksiy Honcharuk.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Brittimedia BBC:n maanantain etusivun uutisten joukostakin löytyy Sanna Marinin valinta pääministeriksi. BBC:n jutussa kirjoitetaan Marinin nuoresta iästä, sateenkaariperhetaustasta ja toisaalta siitä, että Marin on itse sanonut, ettei näe sukupuoltaan tai ikäänsä tehtävään liittyen keskeisinä asioina. 

Brittilehti The Mirror nosti sekin Marinin iän esiin jutussaan. The Mirror huomauttaa lisäksi, että Marin aloittaa tehtävänsä keskellä kolmipäiväistä lakkojen aaltoa. 

MTV Uutisten esiin nostamien somekuvien kommenteissa käyttäjät ovat suhtautuneet Marinin nousuun positiivisesti, yllättyneesti ja ihaillen. 

** Lisäys 9.12.2019 klo 11.46 

Tekstiin lisätty maininta Bbc:n maanantaisesta etusivun uutisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat