Tällainen on Sorsakosken tarkkaan laadittu testamentti

Topi Sorsakosken läheinen ystävä Juhani Mansikkamäki laati testamentin keväällä.

Testamentilla haluttiin varmentaa Topi Sorsakosken viimeinen tahto.

– Testamentista on ollut julkisuudessa epämääräistä tietoa, mutta totuus on, että leskelle ja pojalle menevät hänen maalliset jäännökset, Juhani Mansikkamäki kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Perimisjärjestyksen mukaan edesmenneen laulajan omaisuuden olisivat joka tapauksessa perineet leski ja poika. Asialle kuitenkin tehtiin tuplavarmennus testamentin myötä.

– Testamenttia ei välttämättä olisi edes tarvittu, koska Topilla on vain kaksi perijää. Sairauden aikana laadimme testamentin hänen kotonaan. Perimiskuvioita se ei muuttanut mitenkään.

Topi Sorsakoskella oli erityistoivomus hänelle rakkaasta kotitalostaan.

– Topin toivomus oli, että Ähtärin mökki jäisi leskelle. Nyt se on firman nimissä, mutta talo siirtyy yhtiön omistuksesta henkilöille. Topi Sorsakoski Oy:n omistavat puoleksi poika ja leski. Yhtiö päättää lähitulevaisuudessa kiinteistön kohtalosta.

Topi Sorsakoski Oy:n toimintaa hallitsee tällä hetkellä Juhani Mansikkamäki. Hänen mukaansa yhtiölle tulee pienehköjä tuloja tuotannollisista töistä.

– Firma tullaan lopettamaan, koska sillä ei ole jatkajaa. Tilikausi päättyy 30. syyskuuta, joten tämän vuoden loppuun mennessä se lopetetaan. Topin henkilökohtaiset rojaltit tulevat Pekka Tammilehdon kuolinpesään, niin kauan kuin se on jakamatta. Kaikki henkilökohtaiset tulot menevät sinne. Firmalle menevät vain suhteellisen pienet tuottajan rojaltit.

Topi Sorsakosken muistokonsertti järjestetään 20. lokakuuta Tampere-talossa. Siinä esiintyvät Jussi & The Boys, Agents, Kulkukoirat, Marko Haavisto ja Jonne Aaron. Yleisön lisäksi paikalle saapuvat lähisukulaiset. Tilaisuuden juontaa Jussi Raittinen.

– Konserttiin on myyty permanto loppuun, joten nyt myydään parvekkeelle paikkoja.

Topi Sorsakoski menehtyi 13. elokuuta 2011 iltapäivällä Seinäjoen keskussairaalassa vakavan sairauden uuvuttamana. Hän oli kuollessaan 58-vuotias.

(MTV3–JARI KUPIAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat