Tällainen on prinsessa Estellen valtakunta

Sadun mukaan prinssi saa prinsessan ja puoli valtakuntaa, mutta prinsessa Estelle saa jo syntyessään yhden maakunnan. Hänestä tulee Itä-Götanmaan herttuatar. Maakunnan prinsessalle valitsi itse kuningas Kaarle XVI Kustaa.

Itä-Götanmaa sijaitsee Etelä-Ruotsissa Itämeren rannalla ja siellä asuu noin 412 200 ruotsalaista. Maakunnasta löytyy Ruotsin toiseksi suurin järvi Vättern, ja sen suurimmat kaupungit ovat Norrköping, Motala ja Linköping. Pinta-alaa maakunnalla on noin 10 000 neliökilometriä.

Seudulta löytyy paljon linnoja – tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Ekenäsin renessanssilinna, Vadstenan linna ja Löfstadin linna. Alueella sijaitsee myös Linköpingin keskiaikainen katedraali ja Vretan 1100-luvulla rakennettu luostari.

Itä-Götanmaan maaherra Elisabeth Nilsson oli päätöksestä iloinen ja yllättynyt. Hänen mielestään maakunnasta löytyy paljon tekemistä lapsille.

– Täällä on vaikka mitä. Meillä on huvipuisto Kolmården, fantastinen luonto, Vadstenassa on kaunista ja voin jatkaa listaa vaikka kuinka pitkälle, sanoo Nilsson Aftonbladetissa.

Jos pikkuprinsessalla tulee ikävä äitiä ja isää, he eivät ole kaukana. Kruununprinsessa Victoria ja Prinssi Daniel hallitsevat nimittäin Länsi-Götanmaata herttuattarena ja herttuana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat