Mainos

Omasta lapsesta prinsessan kaima? Näin se onnistuu

Ruotsin kruununprinsessan nimi vaikuttaa todennäköisesti kotimaisiin nimitrendeihin, arvelee Oikeusministeriön nimilautakunnan sihteeri Juhani Ketomäki.

Länsinaapurista on otettu mallia ennenkin: kun kuningas Kaarle XVI Kustaa meni naimisiin kuningatar Silvian kanssa, ilmestyi Suomeen lähivuosina rypäs Silvia-nimisiä tyttöjä.

Prinsessan nimikaimaksi on kuitenkin hankalaa kotimaassa ryhtyä, koska Suomessa etunimiä saa olla korkeintaan kolme. Kuninkaallisten nimirimpsut taas ovat perinteisesti pitkiä. Esimerkiksi kruununprinsessa Victorialla etunimiä on neljä: Victoria Ingrid Alice Désirée.

Ketomäki antaa kuitenkin vinkin, jolla prinsessan nimen matkiminen onnistuu. Nimiä voi yhdistää väliviivalla yhdysnimeksi, jolloin nimilautakunta hyväksyy kahden nimen yhdistelmän yhdeksi nimeksi. Muita esteitä prinsessan nimen matkimiselle ei ole.

Oman tyttönsä voi siis nimetä prinsessan kaimaksi esimerkiksi antamalla hänelle nimeksi esimerkiksi Estelle Silvia Eva-Mary tai Estelle-Silvia Eva Mary.

Käytännössä yhdysviivoilla on mahdollista yhdistää enintään kuusi nimeä. Tällöin ne voi liittää yhdysviivoilla kolmeksi eri nimeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.