Tällainen on kesän aurinkolasimuoti

Kesän aurinkolasimuoti kimmeltää ylellisessä kullassa filmitähtien tyyliin, mutta edustaa modernia retroa malleiltaan.

Kesän 2012 aurinkolasit ovat suurehkoja ja kaarevia pinnaltaan. Lasien muotoilun kaarevuus parantaa silmän suojausta antamalla viimasuojaa. Lisäksi aurinkolasien aisat ovat nykymuodin mukaisesti kapeita, ja samalla sivuille näkeminen esimerkiksi autoa ajaessa parantuu.

– Tyyliltään kesän lasit ovat uskaliaat ja retrohenkiset. Niistä löytyy 1970-luvun pilottityyliä, mutta modernisoituna. Kehyksistä löytyy myös neliskulmaisuutta, optikkoliike Specsavers Bulevardin optikko Anna-Maija Puntanen toteaa.

– Nyt kovassa huudossa ovat myös niin sanotut keyhole-nenäsillalliset lasit, joiden nenäsilta muistuttaa nimensä mukaisesti avaimenreikää, ja suurehkot, perhosmaisesti ylöspäin kaartuvat aurinkolasit, Puntanen lisää.

Kauden trendiväri on ylellinen ja kiiltävä, pitkään pinnalla olleen hopean korvaava kulta, joka voidaan yhdistää esimerkiksi muovikehyksen tummaan kilpikonnakuosiin. Linsseissä liukuvärivärjäys luo filmitähtilookia kesäkadulle.

Muista aurinkolaseja valitessasi, että hyviä aurinkolaseja löytyy edullisista malleista hintavimpiin merkkilaseihin: hinta ei aina ole ainoa laadun tae.

Pikkukuvat suurenevat klikkaamalla.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja