Tällä nopealla niksillä puhdistat raastinraudan kätevästi

Raastinraudan puhdistaminen on hankalaa, sillä siinä on niin paljon erilaisia ja erikokoisia reikiä. Onneksi on kuitenkin yksinkertainen niksi, jolla saat kyseisen keittiötarvikkeen oikein puhtoiseksi.

Raastinrauta on kätevä ystävä keittiössä touhuillessa, mutta se tulee usein hyvin likaiseksi. Joskus pesukoneessa pyöräyttämisenkin jälkeen raoista saattaa roikkua porkkanan palasia. Real Simple -sivusto paljastaa nopean ja helpon vinkin raastinraudan puhdistamiseen.

Raastamisen jälkeen raastinrauta kannattaa käydä läpi sitruunan avulla. Leikkaa sitruuna kahtia ja käy keittiöväline tarkasti läpi sen avulla. Hyödynnä puhdistuksessa sitruunan mehukasta puolta. Tällä kätevällä vinkillä saat raastinraudasta kaikki ylijäämät kaikkoamaan.

Tämän jälkeen voit puhdistaa raastinraudan normaalisti ja huomaat takuulla, että reikien väliin ei ole jäänyt mitään ylimääräistä.

Puhdistukseen ei toki tarvitse varta vasten leikata tuoretta sitruunaa. Voit hyödyntää puhdistustehtävään esimerkiksi sitruunan, josta olet jo napannut suurimman osa mehusta säilöön.

Lähde: Real Simple

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat