Tällä hurmaavalla keinolla voit elää jopa 100-vuotiaaksi

Kaikille tätä juttua lukeville pessimisteille tiedoksi: Huonompia uutisia on luvassa! Uuden tutkimuksen mukaan optimistit elävät pidempään kuin negatiivisesti asioihin suhtautuvat.

Tutkimuksen mukaan yli satavuotiaaksi eläneillä on yleensä huomattavasti aurinkoisempi maailmankatsomus kuin aiemmin kuolevilla.

Amerikkalaiset tiedemiehet tutkivat 243 yli satavuotiaaksi elänyttä vanhusta ja huomasivat, että suurin osa heistä oli iloisia ja sosiaalisia. Tutkijoiden mukaan myönteiset persoonallisuuden piirteet saattavat osittain johtua geeneistä.

Persoonallisuus voi muuttua vanhoilla päivillä

Testit osoittivat, että tutkimuksen osanottajat saivat vähemmän pisteitä neuroottisuutta persoonallisuutta mittaavassa testissä. Osanottajat saivat sen sijaan suurinta väestönosaa korkeammat pisteet esimerkiksi tunnollisuudesta, ja heidän havaittiin olevan enemmän ulospäin suuntautuneita ja optimistisia.

– Löysimme ominaisuuksia, jotka viittaavat selvästi positiivisen elämänasenteen ja pitkän iän yhteistyöhön. Vanhukset pitivät naurua tärkeänä osana elämäänsä ja heillä oli laaja sosiaalinen verkosto. He ilmaisivat tunteitaan avoimesti niiden piilottelun sijaan, tutkija Nir Barzilai sanoo.

Barzilai kertoo, että ihmisen persoonallisuus voi muuttua 70 ja 100 ikävuoden välissä, joten ei ole täysin selvää oliko tutkimuksen osanottajien persoonallisuus ollut sama läpi elämän.

Aiempien tutkimusten mukaan pitkän iän taustalla on myös paljon fysiologisia tekijöitä, kuten esimerkiksi matalat kolesteroliarvot.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja