Taksilla, bussilla, autolla? Näin selviät pikkujoululiikenteestä

Tänään alkaa pikkujoulukauden kuumin sesonki. Kiireiset juhlaviikonloput näkyvät myös liikenteessä. Poliisi valvoo tehostetusti autoilijoita tämän ja ensi viikonlopun ajan, bussivuoroja lisätään aamuyön tunneille ja taksit kehottavat varautumaan ruuhkiin.

Kun sitten omat juhlat on juhlittu ja olisi aika suunnistaa kohti kotia, mikä olisi paras keino? Saako sitä taksia kohtuullisessa ajassa?

– Yhden ja neljän välillä on vaikea saada taksia, koska kotiin lähdössä on niin paljon ihmisiä, kertoo Helsingin tilanteesta toiminnanjohtaja Arto Marttinen Helsingin taksiautoilijat ry:stä.

Taksit kuitenkin jännittävät, onko isoilla firmoilla tänä jouluna pikkujouluja, ja riittääkö asiakkaita edellisvuosien malliin.

Taksiliitto muistuttaa, että pitkässä jonossa kannattaa kysellä muita samaan suuntaan menijöitä ja ottaa tällöin kimppataksi. Pitkä jonotus voi turhauttaa, ja silloin taksikuskitkin saavat osansa:

– Kyllä sitä ruuhkaa vielä auton sisälläkin sitten purnataan, kertoo viestintäjohtaja Nina Nizovsky Taksiliitosta.

Poliisi: Jätä auto kotipihaan

Pääkaupunkiseudulla myös bussit liikennöivät tiheästi pikkujouluöinä. Aamuyön busseja on lisätty perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisille öille aina joulukuun puoliväliin saakka.

Poliisi puolestaan varautuu juhlaviikonloppuihin tehostamalla liikennevalvontaa.

– Rattijuoppoja tulee ikävä kyllä jäämään kiinni aika paljon, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

Poliisista muistutetaan, että auto kannattaa ravintolaan lähtiessä jättää suosiolla kotipihaan.

– Ettei vain tulisi huonoa ajatusta siitä, että lähtisi ajamaan vähän liikaa nauttineena, Ihalainen korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat