Mainos

Varo pimeää taksia pikkujouluyönä!

Taksiliitto varoittaa pikkujoulujuhlijoita pimeistä takseista. Juhlaviikonloppujen aikana taksijonot kasvavat yöllä yhden ja neljän välillä valtaviksi, ja jonossa seisominen tulee tutuksi. Tällöin myös pimeät taksit näkevät tilaisuutensa tulleen, ja partioivat ruuhkaisiksi tiedetyillä alueilla.

Esimerkiksi Helsingissä pimeät taksit partioivat varsinkin rautatieasemalla, tosin eri kulmalla kuin oikeat taksit. Pimeän taksin turvallisuudesta ei kuitenkaan koskaan voi olla varma.

– Siinä ei tiedä, kenen kyytiin menee ja mitä matkan aikana käy: ovatko omat rahat tallella perille tultaessa ja pääseekö asiakas edes ehjänä perille, sanoo Helsingin taksiautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Arto Marttinen.

Pimeän taksin asiakkailta on muun muassa urkittu pankkikorttien tunnuslukuja ja käyty sitetn tyhjentämässä tilit automaatilla.

– Pimeät taksit osaavat kyllä valita asiakkaansa: ne tarjoavat kyydin sille kaikkein huonokuntoisimmalle siitä jonosta.

Poliisin on kuitenkin vaikea puuttua pimeisiin takseihin, sillä näyttö puuttuu. Kun poliisi pysäyttää pimeän taksin, sekä kuljettaja että asiakas vakuuttavat kirkkain silmin, ettei kyydistä olla maksamassa lainkaan.

– Asiakaskin pelästyy poliisia yleensä niin paljon, että sanoo hätäisesti, että eihän hän tästä mitään maksa, kaveri tässä häntä vie kotiin, Marttinen kertoo.

Oikean taksin tunnistaa katon päällä olevasta keltaisesta taksikuvusta sekä sisällä olevasta taksamittarista. Pimeät taksit ovat aivan normaaleja henkilöautoja, jotka tarjoavat matkaa maksua vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.