Mainos

Takatalvi lähestyy vääjäämättä – sateet alkavat varhain lauantaina

Tänään Etelä-Suomessa nautittiin laajalti keväisestä, yli kymmenen asteen lämpötilasta. Lauantaihin mennessä sää muuttuu täysin.

MTV:n meteorologi Pekka Poudan mukaan Grönlannin eteläkärjessä tällä hetkellä oleva matalapaine tavoittaa Norjan rannikon huomenna, jolloin myös takatalven ennuste varmistuu.

– Huomenna tuuli on erittäin puuskaista. Puuskat saattavat aiheuttaa jopa paikallista vahinkoa, mutta suurempia tuulivahinkoja ei ole odotettavissa, Pouta kertoo huomisesta.

Lämpötilat ovat perjantaina maan eteläosassa pitkälti yli viisi astetta.

– Pohjoisessa saadaan lisäksi huomenna hieman lumisateita.

Lauantaina sateet valtaavat Etelä-Suomen. Maan keskiosassa on näillä näkymin kuivempaa. Pekka Pouta ennustaa, että sateet jäävät Salpausselän eteläpuolelle.

– Sateet alkavat varhain lauantaiaamulla. Ne tulevat ensin vetenä, mutta myöhemmin muuttuvat lumeksi. Lumikertymästä on vielä vaikea tehdä arviota, koska sateen olomuoto on märkää ja myös maa on märkä, kuvailee Pouta.

Matalapaineen jälkipuolella, sunnuntaina, kylmää ilmaa virtaa koilisesta, eikä Poudan mukaan lämmintä jaksoa ole enää näköpiirissä.

– Alkuviikko on kylmää aikaa. Päivisin lämpötilat ovat korkeimmillaan lähellä nollaa Etelässä, mutta öisin voi olla koviakin pakkasia. Pakkasia on koko maassa, Lapissa on myös päivisin viidestä kymmeneen pakkasastetta, Pouta kertoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.