Mainos

Taivaalta tulee tänään vettä, räntää ja lunta – lämpömittarien lukemat eivät kohoa korkealle missään

Sunnuntai tarjoilee vesi-, räntä- ja lumisadetta, kertoo Ilmatieteen laitos.

– Suomea kohti on nousemassa lounaasta sadealue. Viikonlopun sateiden rippeitä satelee vielä lähinnä maan keskiosassa. Lapinkin suunnassa tulee jotain lumisateita, mutta etelässä on laajempi yhtenäinen sadealue, päivystävä meteorologi Juha Tuomala kertoi aamuyhdeksälta.

– Sadealue ohittaa etelän siten, että se mahtaa olla illalla tai alkuyöstä Itä-Suomessa.

Tuomalan mukaan sateet tulevat pääosin vetenä, mutta muuttuvat myöhemmin paikoin lumeksi tai rännäksi. Lumikertymät eivät kuitenkaan ole järin suuria.

– Kaakon kulmassa Etelä-Karjalassa voi tulla lunta tai räntää 1–3 senttiä. Uudellamaalla, tai sanotaanko Päijät-Hämeen suunnalla, määrät ovat 0–1 senttiä. Ja taitaa olla, että siellä on enemmänkin räntää kuin lunta.

Ensi yölle annettu kelivaroitus

Tuomalan mukaan maan eteläosassa on 3–5 astetta lämmintä ja keskiosassa 2–3 astetta.

– Nollaraja on Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kohdalla. Pohjoiseen mentäessä ollaan enemmän pakkasella. Keski-Lapissa on noin 7 pakkasastetta, kun taas Pohjois-Lapissa voi olla paikoin kymmenkunta pakkasastetta. Etelä-Lapissa on pikkupakkasta.

Tuomala kertoo, että ensi yölle on annettu kelivaroitus lumi- tai räntäsateen sekä tienpintojen jäätymisen vuoksi Kymenlaaksoon, Etelä-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Savoon ja Päijät-Hämeeseen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja