Taittele servietit ystävänpäivänä sydämenmuotoisiksi – katso ohje

Kokeile näitä ihania pikku niksejä ystävänpäiväkattauksesi somistamiseksi.

Taittele servietit sydämenmuotoisiksi. Kauneimman tuloksen saat, kun käytät kankaisia serviettejä, ja silität ne taittelun jälkeen. Näin ne pysyvät siististi muodossaan. Aseta valmis, taiteltu sydänservietti lautasen päälle lepäämään.

Sydänservietit

1. Taita neliönmuotoinen liina kaksinkerroin.

2. Taita liina sen jälkeen uudestaan kaksinkerroin, mutta jätä yläreunaan pari senttiä tyhjää tilaa.

3. Paina sormesi keskelle alareunaa, ja tartu vapaalla kädellä vasempaan alakulmaan. Käännä kulma ylös siten, että alareuna päätyy myötäilemään taitellun liinan keskilinjaa. Tee sama oikealle puolelle. Nyt sinulla pitäisi olla mökinmuotoinen liina edessäsi.

4. Käännä ”mökki” toisinpäin ja taita kaikki suorat kulmat sisäänpäin. Nyt, kun käännät servietin taas ympäri, on edessäsi valmis sydän.

5. Kulmat eivät varsinkaan paksussa ja jäykässä liinassa pysy helposti paikoillaan. Kannattaa ruiskuttaa taiteltujen liinojen päälle sumuttimella vähän vettä, ja silittää ne kuumalla raudalla nopeasti. Näin saat pöytääsi siistin näköisiä sydänserviettejä!

Nimetty istumajärjestys

Vieraasi tuntevat olonsa erityisen tervetulleiksi, kun suunnittelet viihtyisän istumajärjestyksen illalliselle. Askartele itse nimikortit ja laita ne kattaukseen oikeille paikoille, niin kaikki tietävät, mihin istahtaa.

Helpoin tapa tehdä kauniita ja siistejä nimikortteja on kirjoittaa kaikkien vieraiden nimet tekstinkäsittelyohjelmalla ja tulostaa arkit.

Leikkaa mieleisestäsi kuviopaperista palasia ja liimaa niiden päälle sydäntarralla tulostetut nimilaput.

Nimikortit voi sijoittaa kattauksessa vapaasti. Kiva paikka on esimerkiksi sydänservietin päällä. Toinen hyvä ajatus on laittaa kortit nojaamaan viinilasin jalkaa vasten.

Askartele pieni yllätys ystävillesi

Jos haluat hemmotella kavereitasi vielä lisää, niin askartele kaikille pieni paketti ystävänpäiväyllätykseksi. Todella nopea ja yksinkertainen lahjavinkki on askarrella jokaiselle oma pieni tulitikkuaski.

Tarvitsen vain tavallisia tulitikkuaskeja, liimaa, sakset ja koristelupaperia. Mittaa paperista tulitikkuaskin kokoisia palasia, ja liimaa ne askin molemmille puolille. Älä vahingossa peitä raapaisupintaa. Askarteluliikkeistä saa todella kauniita, korumaisia strasseja. Liimaa askin päälle vielä yksi pieni strassi, niin se näyttää ihan sievältä korurasialta.

Solmi askin ympärille pieni nauha, ja lahja on valmis.

Jos tulitikut tuntuvat liian halvalta lahjalta, voit myös tyhjentää laatikon sisällön ja piilottaa sinne jotain muuta yllätykseksi.

Katso videolta sydänserviettien taitteluohje

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat