Mainos

Taistelu oikeasta Vareksesta

Vares-elokuvien pääosan esittäjän yllättävä vaihdos on herättänyt kiivasta keskustelua netin palstoilla. Osa keskustelijoista pitää Juha Veijosta ainoana oikeana Jussi Vareksena, osa taas kiittelee rooliin nyt valittua Antti Reiniä karismaattiseksi näyttelijäksi. Vares-elokuvien tuottaja Markus Selin sanoo osanneensa odottaa palautetulvaa.

– Itselleni tulleesta palautteesta päätellen ihmiset ovat aika hämmentyneitä. Olihan Vares jo henkilöitynyt Veijoseen. Mutta samaa sanottiin aikoinaan Sean Connerystä ja RogerMooresta ja James Bondin roolista. Meidän on nyt aika uudistaa konseptia ja etsiä Vexille hänelle sopivampia töitä, työmatkalta Berliinistä tavoitettu Selin kertoo.

Vares-elokuvien vaihtolistalla ovat pääosan esittäjän ohella ohjaajat ja käsikirjoittajat. Myös moni muu näyttelijä tekee nyt debyytin Vareksen maailmaan.

– Meillä on voimakas pyrkimys uudistua, Selin kuittaa.

Syistä vaietaan

Syytä Veijosen syrjäyttämiseen ei ole kerrottu julkisuudessa keskinäiseen vaitiolosopimukseen nojaten. Selin lupailee kuitenkin Veijosen tekevän paluun valkokankaalle noin vuoden kuluttua.

– Tarkempi aikataulu täsmentyy, kun saadaan käsikirjoitus valmiiksi ja oikeuden omistajien sekä käsikirjoittajien nimet paperiin. Projektin nimeä en voi vielä paljastaa, mutta Vexille on luvassa näyttävä rooli.

Ei kokemusta Vareksesta

Yksityisetsivä Jussi Vareksen roolin nyt astuva Antti Reini on tunnettu näyttelijä niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Naapurimaassa hänet muistetaan etenkin miespääosastaan Jan Troellin elokuvassa Il Capitano. Varekseen Reinillä ei kuitenkaan ole tuntumaa, sillä hän on myöntänyt, ettei ole nähnyt aiempia elokuvia tai lukenut Reijo Mäen dekkareita.

– Se on nähdäkseni ainoastaan etu. Antilla ei ole ennakko-odotusten painolastia, vaan hän voi lähteä rakentamaan rooliaan vapaasti yhdessä ohjaajien kanssa. Luotan Anttiin näyttelijänä, hän on hyvin karismaattinen ja hänellä on upea matala ääni, Selin toteaa.

Kaikkiaan kuuden Vares-elokuvan kuvaukset alkavat Turussa huhtikuussa. Ensimmäinen elokuva Pahan suudelma tulee teatterilevitykseen tammikuussa 2011.

Juha Veijosta ei tavoitettu kommentoimaan näyttelijävaihdosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.