Mainos

Taidemaalari Ulla Rantasesta taiteilijaprofessori

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on myöntänyt professorin nimen ja arvon taidemaalari Ulla Rantaselle. Nimitystä ehdotti Aboa Vetus & Ars Nova -museota ylläpitävä Matti Koivurinnan säätiö.

Ulla Rantanen kuuluu Suomen taiteen kärkijoukkoon. Hänen taiteellinen läpimurtonsa tapahtui 1960-luvun puolivälissä. Hän kuului aikansa nuorten taiteilijoiden piiriin, Maaliskuun ryhmään, joka toi voimalla kansainvälisiä taidevirtauksia Suomeen. Ryhmä tunnetaan etenkin vapaan abstraktin muotokielen käyttäjänä, joskin myös figuurin tuomisesta abstraktion rinnalle.

Ulla Rantasen loistavat piirtäjänlahjat herättivät erityistä huomiota jo hänen varhaisissa, Goya -henkisissä puupiirroksissaan. Hän kuvasi esimerkiksi poptaiteen keinoin arjen esineitä ja usein teoksissa oli myös yhteiskunnallista viestiä. Sittemmin monet teokset kietoutuvat ympäristöön ja ihmisen luontosuhteeseen. Vähitellen maalauksellisuus sai valtaa ja myös rohkeat värit.

Aboa Vetus & Ars Novassa 14.9.2009 avautunut Kaksi kokoelmaa -näyttely esittelee teoksia Matti Koivurinnan säätiön ja Carl Gustaf Ehrnroothin kokoelmista. Yksi yläkerran näyttelysaleista on pyhitetty Ars Novan kokoelmassa oleville Ulla Rantasen teoksille. Näyttely on esillä 1. marraskuuta saakka.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.