Mainos

Tähtivieraana Piritta Hagman

Keväällä esikoispoikansa synnyttänyt Piritta Hagman tunnustautuu leijonaemoksi, joka on vahvasti perhekeskeinen ja uskoo avioliittoon. Helmen astrologin Piritalle laatima tähtikartta kertoo herkästä, mutta tulisesta Leijonasta, jolle ihmissuhteet ja tunteet ovat tärkeitä.

Kirkkaat silmät katsovat tarkkaavaisesti, puhe pulppuaa suusta ja välillä iloinen nauru täyttää huoneen. Piritta Hagman on jättänyt pienen Lukas-pojan miehensä Niklas Hagmanin hoidettavaksi ja saapunut Helmen tähtivieraaksi.

Muuttolintujen tapaan Hagmanit viettävät kesän Suomessa ja palaavat taas syyskuussa Yhdysvaltoihin, jossa Niklas pelaa jääkiekkoa NHL-joukkue Dallas Starsissa. Pariskunnan kesän täyttää se, mikä Dallasin kodista puuttuu.

- Perhe ja ystävät ovat kesällä ykkösprioriteetti, heitä nähdään niin paljon kuin pystytään. Sitä ruisleipääkään ei enää kaipaa niin hirveästi kuin aluksi tai juomavettä, joka tulee kraanasta ja on puhdasta ja ihanaa. Suurin asia on se, että ystävät ja perhe puuttuvat. Jos ne saisi matkalaukkuun, niin minulta puuttuisi huomattavasti vähemmän tuolla rapakon takana, naurahtaa Piritta.

Piritta Hagman tuli tunnetuksi Miss Suomen perintöprinsessana vuonna 2003. Myöhemmin hänet on nähty mallina ja juontajana – ja tietysti lehtien kansissa. Viime kesänä tehtiin otsikoita Hagmanien häistä, tänä kesänä Piritan haastattelut ovat kuplineet äitiyden onnea. Pariskunnan esikoinen Lukas syntyi helmikuussa.

- Äitiys on tuntunut aivan ihanalta! Kun lapsen sai ensimmäistä kertaa syliinsä, niin kyllä siinä oli niin ymmyrkäisenä, että tässäkö on vihdoin tämä pieni ihmeellinen ihminen, joka on asunut tuolla masussa, Piritta muistelee.

- Rakkauden tunne oli jo silloin erittäin vahva, mutta matkan varrella on tapahtunut äidiksi kasvamista ja kehittymistä. On ollut aivan mielettömän ihana matka! Sitä en ollenkaan sano, ettenkö aina välillä olisi väsynyt ja huoli on kova, jos lapsella vähänkään on mitään flunssanpoikasta. Pienet yöväsymykset tuntuvat kuitenkin vähäisiltä, kun on saanut kokea niin suuren onnen, että on terve lapsi.

- Myönnän, että olen päässyt tietyllä tavalla helpolla. Olen nähnyt toisenlaistakin vauva-arkea. Tiedän, että huolta voi olla paljon enemmänkin.

"Taas tarttis itse tehdä"

Elokuun 7. päivä vuonna 1979 syntynyt Piritta Hagman on aina ollut kiinnostunut astrologiasta ja tähtikartan teettäminen on ollut hänen salainen haaveensa pitkään. Piritta myös tuntee oman tähtimerkkinsä Leijonan hyvin.

- Kyllä siihen on tullut tutustuttua. Se on ollut semmoinen hauska leikkikin: pienenä sitä aina puhui, että kun olen semmoinen leijona. Mummoni on myös leijona, ja lähipiiristä löytyy muitakin leijonia. On ollut hauska huomata samankaltaisuuksia, Piritta kertoo.

Leijonan sanotaan olevan jumalten suosikki ja tähtikartan kuninkaallinen, joka myös itse tietää oman arvonsa. Leijona on ylpeä, vitaalinen, sinnikäs ja romanttinen. Huomiota rakastava Leijona haluaa olla johtaja ja paras.

- Sen myönnän, että nuo kaikki piirteet löytyvät minusta tietyllä tasolla, mutta ne tulevat esille erilaisissa tilanteissa ja osin miedompina. Varsinkin kun ikää tulee, niin osaa vähän hillitä joitain juttuja.

- Johtaja en koe koskaan olleeni siinä mielessä, että olen aina tykännyt olla vähän sivummalla ja katsella. Työtehtävissä olen perfektionisti ja sellaisia piirteitä löytyy, että jos teen jonkun tehtävän, niin mielelläni silloin toimin johtajana. Minulla onkin vähän ikävä tapa aina sanoa, että taas tarttis tehdä itse, että saadaan sellaista jälkeä kuin haluan, Piritta hymyilee.

Tunteellinen, mutta tulinen leijona

Helmen astrologi Merja Hirvisaari on laatinut Piritta Hagmanille tähtikartan hänen syntymäaikansa ja –paikkansa perusteella.

Astrologinen tähtikartta jakautuu 12 eri elämän osa-alueeseen eli huoneeseen. Piritan kartan merkittävimmät huoneet ovat kahdeksas ja seitsemäs huone. Merjan Hirvisaaren mukaan Piritan kohtalo ja hyvinvointi ovat vahvasti sidoksissa avioliittoon, mutta koko ajan voimistuva tarve ymmärtää elämän syvimmät salaisuudet ohjaa myös hänen valintojaan.

- Minua nauratti tuo avioliittoon liittyvä kohtalo, se varmasti pitää paikkansa. Kartassa painotetaan monessa kohdassa, että olen erittäin perhekeskeinen ihminen ja sitoudun rakkauden kautta avioliittoon ja lapsiin hyvin voimakkaasti. Olen juuri se leijonaemo, se pitää täysin paikkansa. Kyllä avioliitto on ja tulee olemaan minulle hyvin tärkeä. Pitkään sitä harkitsin ja kun se nyt on solmittu, niin kyllä minä näen sen ikuisena, Piritta kertoo.

- Elämän syvät kysymykset ovat olleet lähellä sydäntäni aina. Ihan pienestä asti minulla on ollut tarve ymmärtää asioita ja olen halunnut luottaa siihen, että on korkeampia voimia ja jotain, mitä emme näe. Luotan myös voimakkaasti siihen, että edesmenneet suvun jäsenet johdattavat uskomattomalla tavalla tuolta jostain rajan takaa. Nämä ovat olleet minulle isoja juttuja ja antavat luottamusta tähän elämään.

Muita vahvoja vaikuttajia astrologisella kartalla ovat nouseva merkki ja kuun merkki. Piritan kartassa kuu sijaitsee ykköshuoneessa ja tuo mukanaan aimo annoksen herkkyyttä. Merja Hirvisaaren mukaan tunteet ja ihmissuhteet ovat keskeisellä sijalla Piritan elämässä.

- Tunteet ovat aina johdattaneet elämääni hyvin pitkälti. Tunteet vaikuttavat myös päätöksentekoon. Niin kuin karttakin kertoo, minun on välillä vaikea tehdä päätöksiä. Se johtuu monesti siitä, että tunteet ovat ristiriitaisia. Järki yrittää kyllä tulla voimakkaasti esiin, mutta tunteet vievät usein voiton, Piritta toteaa.

- Meillä on pieni ja hyvin tiivis suku, jossa on paljon naisia ja olemme aina pitäneet yhtä.

Vaikka minulla on ihana aviomies, joka uskoo minuun ja tukee minua, niin kyllä myös suvun voima taustalla on ollut tärkeä. Olen aina tiennyt sen, että sukulaiset tukevat, tuli mitä tahansa ja ovat äärimmäisen ylpeitä meistä sisaruksista ja serkuksista aina, kun olemme onnistuneet jossakin.

Tunteellisuuden lisäksi Piritan kartta kertoo myös tulisuudesta.

- Tulisuus ryöpsähtelee ehkä enemmän sieltä pinnan alta. Ehkä nouseva merkkini Jousimies pitää minut yleisesti ottaen aika rauhallisena, Piritta pohtii.

- Kyllä minä olen parisuhteessa se, joka tietyllä tavalla määrää kaapin paikan. Se vaatii rinnalle erittäin voimakkaan ja hyvän itsetunnon omaavan kumppanin. Minä olen meillä se, joka tulistuu ja mököttää. Meillä ei kyllä huudeta, sitä kautta se tulisuus ei näy. Ei etelämaalaisena räiskähtelynä, mutta hyvin voimakkaina tunteina.

Unelmien toteutumisen vuosi

Astrologi Merja Hirvisaaren mukaan kaikilla Leijonilla kuluva vuosi on täynnä luovuutta. Se on myös unelmien toteutumisen aikaa.

- Yksi suurimpia haaveitani on ollut oma lapsi ja tässä vuoden alkupuolellahan se syntyi. Perhe on ollut kyllä unelmien täyttymys. Tässä on vielä aika paljon loppuvuotta jäljellä, ja haaveita on lapsen myötä tullut enemmän. Ne tuntuvat kaukaisemmilta ja ovat uraan liittyviä asioita. Olen alkanut miettiä, mihin suuntaan haluan kehittää elämääni ja itseäni, Piritta Hagman kertoo.

- Ennen lapsen syntymää kävimme synnytysvalmennuksessa ja minulle tuli voimakas tunne, että minua kiinnostaa ihan älyttömästi, miten saadaan vanhemmat valmistettua synnytykseen mahdollisimman hyvin. Haluaisin tuoda uudenlaisen synnytysvalmennustavan Suomeen ja kouluttautua jossain välissä synnytysvalmentajaksi.

Piritta muistuttaa, että synnytys on monelle naiselle elämän kohokohtia, mutta silti siihen liittyy paljon pelkoa ja väärää informaatiota.

- Toivoisin, että mahdollisimman moni nainen ja mies saisi positiivisen synnytyskokemuksen. Itselleni synnytysvalmennus oli hirveän tärkeää, ja ihastuin siihen ajatukseen, että olisi mahdollisuus rikastuttaa jonkun ihmisen elämää sitä kautta.

NHL-vaimon tavallista elämää

Tällä hetkellä Piritta on kotiäitinä. Hän sanoo aiemmin epäilleensä, viihtyisikö pitkiä aikoja kotona. Nyt tilanne on aivan toinen.

- Minua ei meinaa saada pois sieltä millään! Mummot ja ystävät ovat kyselleet, että joko haluatte lähteä ulos kahdestaan. Totean vain aina, että poika on niin pieni vielä, että en raaski lähteä minnekään. Poika kulkee niin mukavasti mukana, että me teemme nyt perheen kesken kaikki asiat. Kotoa ei ole mikään kiire pois, Piritta hymyilee.

Millaista sitten on elämä NHL-jääkiekkoilijan vaimona?

- Se on aika pitkälti samanlaista arkea kuin kaikilla muillakin ja varsinkin samanlaista kuin perheillä, joissa jompikumpi vanhemmista on paljon työmatkoilla tai joissa matkustetaan työn takia ja ollaan ulkomailla pitkiäkin aikoja, Piritta kuvailee.

- Kaksi kertaa vuodessa tapahtuvat muutot ovat aika raskaita. Roudaamme aina vain enemmän ja enemmän porukkaa: ensin oli kaksi koiraa ja nyt on tämä pieni mies lisäksi. Tavaramäärä paisuu ja stressi on vähän lisääntynyt, lähteminen ei ole enää niin yksinkertaista.

- Totta kai on myös näitä haasteellisia asioita, että aina kun paikka vaihtuu, niin täytyy kasvattaa sosiaalista piiriä uudelleen. Mutta eipä se vaipanvaihto tunnu sillä puolella maailmaa sen kummemmalta. Vaippamerkki saattaa olla eri, nauraa Piritta.

Tällä hetkellä Piritta haaveilee siitä, että Lukas pysyy terveenä ja onnellisena.

- Totta kai ajattelen myös sitä, että Niklas ei tietenkään ikuisesti pelaa ja on mukavaa, että itsellänikin on haaveita. Synnytysvalmentajaksi kouluttautumisen lisäksi kätilöksi valmistuminen kutkuttaa.

- Katsotaan vuosi kerrallaan. Se voi olla hyvinkin myös viikko tai kuukausi kerrallaan, sillä pelaajan arki on sellaista, että ikinä ei tiedä, missä ollaan ja kuinka kauan Niklas saa pelata, Piritta summaa.

Teksti ja kuvat: Katja Nuorvala

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.