Tähän suomalaiset panostavat kauneudenhoidossa: Ei turhamaista, vaan tarpeellista!

Mihin suomalaiset investoivat kauneudenhoidossa? AVA selvitti asian lukijakyselyllä.

Noin 42 prosenttia suomalaisista panostaa ihonhoitoon. Toiseksi eniten panostetaan hiuksiin ja kolmanneksi vasta meikkeihin. Tämä käy ilmi AVAn kyselystä, jossa annettiin yli 900 ääntä.

Tämä vahvistuu myös Teknokemian Yhdistyksen tilastoilla, joiden mukaan suomalaiset ovat ostaneet jo vuosikausia eniten ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita.

TOP 3: Näihin kauneudenhoidossa investoidaan

1. Ihonhoitoon (noin 42 prosenttia)

2. Hiuksiin (noin 26 prosenttia)

3. Meikkeihin (noin 23 prosenttia)

Kyselyssä annettiin yhteensä 914 ääntä.

Iho peilaa elämäntyyliä

Noin 42 prosenttia, eli valtaosa kyselyyn vastanneista kertoi investoivansa ihonhoitoon. Me kylmässä Pohjolassa elävät kärsimme talvisin ihoa kuivattavasta ja ärsyttävästä kelistä, syksyisin D-vitamiinin saantia hankaloittavasta pimeästä ja nykyisin kuumista ja aurinkoisista kesistä, jolloin moni unohtaa suojata UV-säteiltä hipiänsä. Ihonhoidon kuuluukin siis olla mielessämme.

– Iho on ihmisen suurin elin. Sen hoitaminen ei ole turhamaista, vaan tärkeää, korostaa myös hyvinvoinnin asiantuntija Hanna Skyttä.

Näin kyselyyn vastanneet perustelivat sitä, miksi panostavat ihonhoitoon:

"Couperosa-iho. Jos sitä ei hoida oikein, saa olla naama aina punaisena."

"Ihoni tarvitsee erityisen paljon huomiota ja hoitoa, koska on kuiva ja atooppinen. Varsinkin talvella huonossa kunnossa."

"Ei ole mitään hyötyä investoida meikkeihin, jos ei pidä ihoaan kunnossa. Esimerkiksi liian kuivalla iholla meikki näyttää kamalalta, kokemusta on."

"Ihoa et saa uutta ja huono hoito kostautuu vanhempana."

"Kaunis, puhdas ja hoidettu iho ei maaleja kaipaa."

"Ihonhoitoon ehdottomasti! Ihon kunnon perusteella voi huomata, jos jokin on terveydessä pielessä. Iho peilaa elämäntyyliä."

"Iho on ihmisen suurin elin. Moni ei tule ajatelleeksi sen hyvinvointia ja hoitamista ennen kuin jokin alkaa vaivata. Suomessa lämpötilan vaihtelut, tuuli, pakkanen ja taas toisaalta aurinko ja jatkuva saunominen rasittavat hyväkuntoistakin ihoa, joten ihon suojaaminen, kosteuttaminen ja puhdistaminen päivittäin on erittäin tärkeää! Suomalaiset naiset laiminlyövät monesti itsensä hoitamisen. Ihonhoito ei ole mitään "ylellisyyttä", vaan tärkeää hyvinvoinnista huolehtimista – niin kuin oikeanlainen ravinto ja liikuntakin ovat."

Lue lisää:

Ovatko hiukset naisen kruunu?

Noin 26 prosenttia kyselyyn äänensä antaneesta panosti hiuksiinsa. Miksi?

"Pistän eniten rahaa hiuksiini. Värjään ja ostan erilaisia tököttejä hoitaakseni hiusten kuntoa ja ylläpitääkseni punaista väriä. Paksut hiukseni ovat myös yksi parhaista puolistani, joten sekin motivoi pitämään niistä parempaa huolta."

"Hiuksiin kannattaa panostaa. Hiusten ollessa hyväkuntoiset ja hyvään malliin leikatut ja hyvin värjätyt, oloni on itsevarmempi ja tunnen itseni kauniiksi."

"Koska hiukset ovat naisen kruunu, ja koen pelkät kauniit hiukset isoimmaksi tekijäksi viehättävässä ulkonäössä."


Tiesitkö, että yksi suomalainen käyttää vuodessa noin 173 euroa kosmetiikkaostoksiinsa? Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että jotkut käyttävät huomattavasti tätä enemmän, kun taas jotkut – vaikkapa väestöön mukaan lasketut vauvat ja vanhukset – vähemmän.

Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Shutterstock

Lähteet: AVAn kysely tammikuu ja helmikuu 2013, Terveyskirjasto, Hanna Skytän haastattelu Sokos Hyvä Olo -tapahtumassa, Teknokemian Yhdistys ry

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja