Taasko meni Tesla tunteisiin? Viiksekäs Volkkari-kuski ei ilmeisesti tiennyt, mihin tämän päivän autot parhaimmillaan pystyvät

Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää – varkaiden sähläys tallentui videolle 1:00
Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää Espoossa. Varkaiden sähläys tallentui auton kameraan.

Teslan Sentry Mode -valvontatila osoitti jälleen arvonsa. Ei olisi haitaksi, jos vastaavat toiminnot yleistyisivät muidenkin valmistajien autoissa, jotta tällaiset vandaalit jäisivät kiinni.

Olemme kertoneet aiemminkin Teslojen Sentry Mode -toiminnosta, jonka ansiosta monien tahattomien ja tahallisten kolhujen aiheuttajat ovat joutuneet edesvastuuseen. Ominaisuudesta on kirjoitettu kansainvälisissäkin medioissa niin paljon juttuja, että on suorastaan uskomatonta, ettei sen olemassaolo mahdu vieläkään kaikkien kaaliin.

Toki tavallisen ihmisen ei sellaisen toiminnon olemassaolosta tarvitsekaan huolehtia, mutta mikäli sattuu harrastamaan autojen vandalisointia, kannattaisi kotiläksyt tehdä hyvin kiinnijäämisen välttämiseksi.

Oli autossa kameroita tai ei, on toisen omaisuuden tärveleminen raukkamainen teko. Tavallaan näiden vandaalien tietämättömyys on kuitenkin onni onnettomuudessa, sillä kuten tämänkin jutun perästä löytyvä video osoittaa, saavat kamerat tallennettua itse teon lisäksi myös tekijän tai tekijöiden naamat koko komeudessaan.

Tämä video tallentui yhdysvaltalaisnaisen Tesla Model 3:n sivukameraan Floridassa sunnuntaina.

Videolla näkyy, kuinka Teslan viereen lipuvan Volkswagenin kuljettaja täysin tahallisesti pamauttaa autonsa oven päin Teslan kylkeä ja lisäksi hakkaa kylkeä jonkinlaisella esineellä.

Auton omistaja kertoo tehneensä tapauksesta rikosilmoituksen ja toimittaneensa videon poliisille.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Näin Sentry Mode toimii

Kun Teslan Sentry Mode -vartiotila on valmiustilassa, ajoneuvon kamerat ja tunnistimet valvovat ympäristöä. Jos järjestelmä havaitsee uhan, auto siirtyy valppaustilaan, jolloin ajovalot syttyvät ja kamerat aloittavat kuvaamisen. Hälytystilassa hälytys laukeaa ja audiojärjestelmä tuottaa kovaa ääntä.

Valppaus- tai hälytystilassa Sentry Mode -vartiotila tallentaa tilan käynnistänyttä tapahtumaa edeltävät kymmenen minuuttia videokuvaa, mikäli autoon on yhdistetty yhteensopiva tallennusväline, kuten muistitikku.

Valppaustilassa auton kojelaudan keskinäytölle lävähtää ilmoitus, joka kertoo, että tallennus on käynnistynyt.

Ilmoitusta on toki vaikea nähdä, jos kykkii piilossa auton takana.

Lähteet: CarBuzz, Tesla

Lue myös:

    Uusimmat