Jarmo Kekäläinen pestasi kiistellyn päävalmentajan – näin suomalainen perustelee kohuratkaisua

Jarmo Kekäläisen NHL-jääkiekossa manageroima Columbus Blue Jackets saa nimekkään mutta kiistellyn päävalmentajan. Valmennusvastuun ottaa kahden vuoden sopimuksella Mike Babcock. Nimitys vahvistettiin NHL:n verkkosivuilla.

Huhtikuun lopussa 60 vuotta täyttänyt Babcock on voittanut NHL:ssä Stanley Cupin Detroit Red Wingsissä 2008. Kanadan maajoukkueen päävalmentajana hän on voittanut maailmancupin vuonna 2004 sekä olympiaturnauksen kaksi kertaa peräkkäin 2010 ja 2014.

Kiistelty Babcock on menestynyt valmentajana, mutta hänen saavutuksiaan varjostaa viime vuosien arvostelu epäasiallisesta käytöksestä ammatissa.

– Tavoitteemme tämän prosessin alussa oli löytää valmentaja, joka antaa pelaajillemme parhaat mahdollisuudet menestyä rakenteen, kurinalaisuuden ja kokemuksen kautta jatkaessamme sellaisen joukkueen rakentamista, joka voi kilpailla Stanley Cup -mestaruudesta, Kekäläinen perusteli kohuvalintaa.

– Erittäin perusteellisen ja pitkän prosessin jälkeen meillä on ilo toivottaa Mike Babcock tervetulleeksi Columbus Blue Jacketsin seuraavaksi päävalmentajaksi.

Myös suomalaishyökkääjä Patrik Laineen edustaman Columbuksen edellinen päävalmentaja Brad Larsen sai seurasta lähtöpassit huhtikuun puolivälissä. Columbuksen menestys on viime vuosina NHL:ssä ollut vaatimatonta.

Lue myös:

    Uusimmat