Mainos

Taas käänne Aarnio-jutussa - Nyt krp:n tutkijaa epäillään rikoksesta

Poliisirikossyyttäjä on päättänyt aloittaa esitutkinnan Aarnio-jutussa mukana olleen keskusrikospoliisin tutkijan toimista. Krp:n Kouvolan toimistossa työskennellyttä poliisia epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tutkinnan aloittamisesta päätti Länsi-Suomen kihlakunnansyyttäjä Pertti Lahtiola.

Jos poliisia epäillään rikoksesta, tutkintaa johtaa aina syyttäjä.

Tutkinta nivoutuu niin sanotun Malmin naisen kertomuksiin. Törkeistä huumausainerikoksista syytetty nainen on kertonut saaneensa krp:n poliisimieheltä erilaisia etuuksia.

Rahaa... 

Malmin naisen mukaan krp kävi kauppaa Aarniosta. Puhumalla Aarniosta hän voisi suojella toista henkilöä.

Malmin naisen kertomukset

Huumekaupasta syytetyn Malmin naisen kuulustelukertomukset ovat yksi keskeisimmistä todisteista Aarniota vastaan syyttäjien mosiikkinäytössä. Syksyllä 2014 hän kertoi huumekätköistä ja siitä kuinka Aarnio valvoi kauppoja.

Oikeussalissa nainen perui kuulustelukertomuksensa ja sanoi poliisin painostaneen häntä. Hän kertoi tutkijan tarjonneen hänelle Irish Coffee-drinkin ennen kuulustelua.

Kesällä oikeus päätti, että kuulustelukertomuksia voidaan käyttää oikeudenkäyntiaineistona.

43-vuotiaalle naiselle vaaditaan jutussa viidestä törkeästä huumausrainerikoksesta vähintään kahdeksan vuoden vankeustuomiota. 

Kuuntele tästä jutusta oikeussalinauhoite, jossa Malmin nainen kertoo saamastaan rahasta

"Tässä haluttiin Aarnion nimi paperiin ja se olisi hankittu keinolla millä hyvänsä."

23.9. - Näin Malmin nainen kertoi 

- Mikään muu ei kelvannut kuin Aarnio, nainen kertoi heinäkuussa. 

Malmin nainen kertoi saamistaan etuisuuksista osin jo kesällä ja sen jälkeen oikeussalissa muutamaan otteeseen, viimeksi 20. lokakuuta.

Nainen totesi saaneensa rahaa kevään 2014 jälkeen poliisilta yhteensä tuhansia euroja. Viimeksi rahaa oli tullut 23. syyskuuta, jolloin auton oven sivutaskuun oli jätetty 600 euroa.

...ja skootteri

Skootterin hän oli saanut huhti-toukokuussa 2015.  - Ajoin sillä kerran ja sitten se jäi seisomaan, koska kelit olivat huonot, nainen kertoi ja sanoi myyneensä skootterin eteenpäin.

Rahan ja skootterin lisäksi nainen kertoi poliisin maksaneen ruokaostoksia ja tarjonneen ravintolassa ruokaa sekä tarjonneen lentolippua Espanjaan.

Syynä lentolippuun oli se, että Malmin nainen otettiin maaliskuussa 2014 kiinni lentokentällä, jolloin hänen lippunsa jäi käyttämättä. Lentolippua nainen ei ottanut vastaan, koska oli jo ostanut lipun Espanjassa asuvan poikansa luo.

Poliisia kuultiin salissa

Nyt tutkinnan kohteeksi joutunutta krp:n poliisimiestä kuultiin oikeudessa heinäkuussa, kun salissa puitiin Malmin naisen esittämää kuulustelujen hyödyntämiskieltovaatimusta.

Tuolloin keskusrikospoliisin tutkija kiisti, että Jari Aarniosta olisi käyty kauppaa. 

Poliisi kertoi kyydinneensä 43-vuotiasta ja auttaneen muutenkin. 

- Oliko hänellä niin suuri merkitys tässä jutussa? Malmin naisen asianajaja Juha-Pekka Hippi kysyi tuolloin.

- Ainakin minulla on ollut paljon aikaa käyttää hänen kanssaan. Ihan kaikkea ei ole papereihin laitettu, poliisi vastasi.

Poliisi kertoi saaneensa tutkinnanjohdosta ohjeen siitä, että aikaa oli käytössä.

Tuolloin poliisimiehen kuuleminen keskittyi pitkälti ns. Irish Coffee-kuulustelun olosuhteisiin. Nainen oli viety kuulusteluun syksyllä 2014 suoraan ravintolasta, jossa poliisi oli tarjonnut ruokaa ja ainakin yhden Irish Coffeen.

Malmin nainen kertoi skootterista ja rahasta vasta syyskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.