"Tää kuoleva kylä ei oo kuoleva kylä" – Imatra etsii uutta kaupunginjohtajaa humoristisella musiikkivideolla

Imatra hakee kaupunginjohtajaa hauskalla musiikkivideolla 0:29
"Tää kuoleva kylä ei oo kuoleva kylä" – Imatran kaupunginjohtajahaku käynnistyi humoristisella musiikkivideolla.

Imatran kaupunki hakee uutta kaupunginjohtajaa hieman normaalista poikkeavalla tyylillä.

Perinteisen hakuilmoituksen lisäksi Imatra on aloittanut uuden kaupunginjohtajan haun humoristisella musiikkivideolla.

Videolla esiintyy kolmen hengen bändi, joka on Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajan Anna Helmisen mukaan kasattu kaupunginteatterin henkilökunnasta. Sinisessä haalarissa heiluu ja laulaa näyttelijä, kun taas muut esiintyjät ovat muusikoita.

Puolen minuutin pituisella lurituksella kuullaan muun muassa virkkeet "tää kuoleva kylä etsii johtajaa uutta", "täällä sielu ja mieli menee myötävirtaan, se on sie, mie, myö" ja "tää kuoleva kylä ei oo kuoleva kylä, tää on Suomen kansallisihme".

– Video viestii imatralaisesta asenteesta ja päätöksenteosta, Helminen sanoo.

Valtavirrasta erottuvaan työpaikkailmoitukseen päädyttiin Helmisen mukaan siksi, että tavallisempi "viesti hukkuu hirveän helposti".

Yleisö on ainakin tavoitettu, sillä pelkästään Facebookissa tänään julkaistulla videolla on ollut yli 20 000 katselukertaa. Imatralla arvellaan, että "kaikki kaupungin omat katsojaennätykset tullaan varmasti rikkomaan".

– Oli meillä pohdinnassa perinteinen hakukin. Markkinointiyhtiö kuitenkin heitti, että tehdään video kun kerran sattuu olemaan hyviä taiteilijoita käytettävissä. Aika nopeasti tämä oli itsestäänselvä ratkaisu.

Imatran nykyinen kaupunginjohtaja Kai Roslakka jää ensi syksynä vuosilomalle ja eläköityy vuoden 2022 alussa.

– Toivomme, että hakijat laittavat itseään peliin. Kun näin videon itse eilen etukäteen, niin en voinut olla naureskelematta. Ainakin siitä tulee hyvälle tuulelle jos ei muuta, Helminen nauraa.






Lue myös:

    Uusimmat