Syytteet Oulun yliopistollisen sairaalassa epäillyistä seksuaalirikoksista kaatuivat – toinen epäilty kuoli, toisen syyllisyydestä ei ollut riittävää näyttöä

Oulun käräjäoikeus hylkäsi torstaina syytteen, jonka mukaan mies olisi Oulun yliopistollisessa sairaalassa työntänyt kätensä nukkuvan naispotilaan paidan alle ja kosketellut tämän rintoja marraskuussa 2018.

Noin 40-vuotias mies myönsi menneensä kyseiseen huoneeseen tarkoituksena mennä sitä kautta tupakkapaikalle, mutta kiisti kosketelleensa naista.

Kun nainen heräsi ja alkoi huutaa, mies sanoi pyytäneensä anteeksi ja poistuneensa huoneesta. Valvontakameran mukaan mies ehti olla huoneessa alle 20 sekuntia.

Miestä syytettiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Oikeuden mukaan miehen syyllisyydestä ei esitetty riittävää näyttöä.

Samassa jutussa oli nostettu myös syyte raiskauksesta noin 30-vuotiasta miestä vastaan. Hän kuitenkin kuoli viime vuoden lopussa, joten oikeus ei ottanut tuomiossaan kantaa siihen, tapahtuiko syytteessä tarkoitettu teko vai ei.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja