Syyttäjät todennäköisesti valittavat Kittilä-tuomiosta hovioikeuteen: Syyttäjän mukaan tuomiossa on jopa virheellisiä johtopäätöksiä

Kuntapäättäjien syytteet kaatuivat Kittilässä 2:06
Kuntapäättäjien syytteet kaatuivat Kittilässä.

Syyttäjät aikovat näillä näkymin valittaa Kittilä-tuomiosta hovioikeuteen.

– Perehdymme tuomioon huolellisesti ja luemme sen tarkkaan läpi, mutta jo tämän tutustumisen perusteella kyllä varmasti ainakin joiltakin osin valitamme hovioikeuteen. Se, kuinka laajasti, miltä osin ja kenen kaikkien vastaajien osalta, jää lomien jälkeen päätettäväksi, sanoo toinen jutun kahdesta syyttäjästä Katri Junnikkala-Heikkinen STT:lle.

Alustavan tutustumisen perusteella tuomiossa yllättävää olivat Junnikkala-Heikkisen mukaan käräjäoikeuden erikoiset perustelut.

– Meidän mielestämme täällä on sisäisiä ristiriitaisuuksia, osin asioita ei ole ymmärretty kuin meidän mielestä olisi pitänyt. Jopa suoranaisia virheellisiä johtopäätöksiäkin on.

Junnikkala-Heikkinen katsoo, että Kittilä-tapauksessa lainsäätäjän tarkoittama luottamushenkilöiden virkavastuu ei ole toteutunut.

– Kaiken kaikkiaan varsin murheellista on, että kunnallinen virkavastuu ei ole toteutunut, vaikka lainsäätäjä on halunnut luottamushenkilöt nostaa virkavelvollisuuden osalta virkamiehen asemaan.

Lapin käräjäoikeus hylkäsi tänään antamallaan tuomiolla kaikki syytteet Kittilän kuntapolitiikkaan liittyvässä rikosoikeudenkäynnissä. Oikeuden mukaan kuntapäättäjät eivät syyllistyneet virkarikoksiin muun muassa antaessaan potkut kunnanjohtajalle vuonna 2014.

Lue myös:

    Uusimmat