Mainos

Syyttäjä valittaa Raaseporin tasoristeysturman tuomiosta – käräjäoikeus hylkäsi kaikki armeijan kuorma-autoa ajaneen nuoren miehen syytteet

6:15
Katso videolta, miltä onnettomuusristeys näyttää nyt. Käräjäoikeus teki paikalle katselmuksen syyskuussa.

Syyttäjä valittaa Raaseporin tasoristeysturman tuomiosta hovioikeuteen. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe, jonka syytemääräyksen nojalla syytettä ajettiin, on päättänyt hakea jutussa jatkokäsittelylupaa Helsingin hovioikeudelta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi viime viikolla kaikki syytteet, jotka liittyvät Raaseporissa kaksi vuotta sitten sattuneeseen tuhoisaan tasoristeysonnettomuuteen. Onnettomuudessa armeijan kuorma-auto ja VR:n taajamajuna törmäsivät ja kolme varusmiestä kuoli.

Syyttäjä ei vaatinutkaan rangaistusta

Syytettä käräjäoikeudessa ajanut kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi vaati ensin kuorma-autoa kuljettaneelle varusmiehelle tuntuvaa sakkorangaistusta tai ehdollista vankeutta kolmen varusmiestoverinsa kuolemantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja palvelusrikoksesta.

Semi kuitenkin ilmoitti myöhemmin, ettei vaadikaan rangaistusta. Syyttäjä katsoi, että vaikka tuomioistuin toteaisi kuljettajan syyllistyneen onnettomuudessa rikoksiin, tämä voidaan jättää tuomitsematta rangaistukseen.

– Minun tehtäväni on vaatia rikosvastuuta ja minut on määrätty ajamaan tätä syytettä. Katson kuitenkin, että jos oikeus toteaa hänet syylliseksi näihin tekoihin, niin hänet voitaisiin jättää rangaistukseen tuomitsematta, syyttäjä Marianna Semi sanoi oikeudessa MTV Uutisille.

– Hän on itsekin saanut vammoja kolarissa ja joutunut sairaalaan, lisäksi hän on joutunut julkiseen ryöpytykseen. Katson, että hänet voitaisiin jättää rangaistukseen tuomitsematta, syyttäjä totesi loppulausuntonsa päätteeksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja