Mainos

Tukholman iskut: Epäilty pidätetty, mahdollisesti toinenkin kiinniotto

2:14

Ruotsin poliisin mukaan Tukholmassa aiemmin kiinniotettu mies on pidätetty. Hänet on pidätetty todennäköisin syin epäiltynä terroristisista murhista, sanoo syyttäjänlaitoksen tiedottaja Ruotsin televisio SVT:lle.

Mies otettiin kiinni eilen Märstan taajamassa Tukholman keskustan epäiltyyn terrori-iskuun liittyen.

Mediatietojen mukaan pidätetty on 39-vuotias Uzbekistanin kansalainen, joka työskentelee rakennusalalla. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan miehellä on Facebook-tilinsä perusteella Isis-sympatioita.

Aftonbladet kertoi aiemmin lähteisiinsä vedoten, että poliisi epäilee miehen ajaneen Tukholman iskussa käytettyä kuorma-autoa.

Mediassa on liikkunut myös tieto toisesta kiinniotosta, jota poliisi ei kuitenkaan ole virallisesti vahvistanut.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan vahvistamaton kiinniotto tapahtui Tukholmassa Hjulstassa. Paikalla oli lehden mukaan poliisioperaatio, ja poliisi vei paikalta yhden henkilön käsiraudoissa.

Aftonbladet-lehden mukaan Hjulstan alueen asukkaat ovat kertoneet poliisin tehneen operaation asuinrakennukseen. Aftonbladetin lähteiden mukaan Hjulstassa kiinniotetulla on yhteyksiä aiemmin Märstassa kiinniotettuun mieheen.

Poliisilähde on puolestaan vahvistanut Ruotsin televisio SVT:lle kiinnioton ja kiinniotetun yhteydet toiseen epäiltyyn.

Tutkinta iskupaikalla jatkunut läpi yön

Tukholman epäillyn terrori-iskun tutkinta on jatkunut läpi yön. Poliisin rikostutkijat ovat tutkineet muun muassa iskussa käytettyä kuorma-autoa. Noin kahdelta yöllä Suomen aikaa kuorma-autoa yritettiin yhä irrottaa tavaratalo Åhlensista, jonka näyteikkunasta auto syöksyi sisään jälkeen, kun sen kuljettaja oli ajanut väkijoukkoon Tukholman keskustan vilkkaalla Drottninggatanilla.

Ruotsin poliisi kertoi aiemmin yöllä verkkosivuillaan, ettei tiedota medialle enempää epäillyn terrori-iskun tutkinnasta ennen lauantaiaamua.

Uhrien kansallisuudet eivät tiedossa – suomalaisuhrien mahdollisuutta ei voi sulkea pois

Tukholman yliajoissa kuoli neljä ihmistä ja haavoittui 15. Haavoittuneista kuusi on päässyt kotiin sairaalasta. Sairaalahoidossa on yhä yhdeksän ihmistä. Asiasta kertoo Tukholman läänin johtava lääkäri Johan Bratt uutistoimisto TT:lle.

Sairaalassa olleista kahdesta lapsesta toinen on Brattin mukaan voitu kotiuttaa. Sairaalahoidossa yhä olevien tilasta lääkärit eivät anna tarkempia tietoja. Aiemmin on kerrottu, että osa iskun uhreista sai vakavia vammoja.

Uhrien kansallisuuksista ei toistaiseksi ole tietoa.

Suomen ulkoministeriöllä ei yöllä noin yhdeltä Suomen aikaa ollut tietoa siitä, onko Tukholman uhrien joukossa suomalaisia. Ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä sanottiin STT:lle, että suomalaisuhrien mahdollisuutta ei voi vielä sulkea pois.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.